20 d’octubre del 2011

Fals ravioli de gamba a "l'ajillo"


La recepta d'avui és la segona que publiquem d'un dels plats que formen part del menú "Intocables" del restaurant AQ de Tarragona. Precisament el menú es diu així perquè són plats fixos i el ravioli de gamba és gairebé com un dels plats insígnia del restaurant.

L'ingredient principal d'aquest plat és la gamba fresca de Tarragona. La recepta original està feta així i nosaltres ho hem respectat, hem anat al mercat, ens hem gastat els quartets, hem fet les fotos i la recepta. L'ocasió bé s'ho val, a més avui és l'aniversari del Jordi, i ell encara s'ho mereix més. Per molts anys!

Aquesta recepta ens remet al gust tradicional de les típiques gambes a "l'ajillo" però en versió actualitzada i més moderna, més "fashion" (com diria la Cori).



INGREDIENTS (per a 4 persones)
 
- 8 gambes fresques
- 1 cabeça d'alls
- oli d'oliva DO Siurana
- sal i pebre

Gambes: es pelen, es guarden les pells i els caps, se'ls treu el budell amb un escuradents. S'obren pel mig de dalt baix, es van posant una a una entremig de dos papers film i amb un cassó resistent se'ls dóna un cop per tal que quedin ben aixafades i aplanades, talment com si féssim un carpaccio. Cada gamba ha d'anar amb el seu propi embolcall de paper film. Es posen una damunt de l'altra i s'entren al congelador.

Alls: s'escaliven, es pelen i se'n fa com un puré, s'amaneix amb oli, sal i pebre.

Oli de gamba: es posen els caps en un cassó i es cobreixen amb oli bo. Es posa al foc molt lent i s'hi deixa sense que arribi a bullir una hora. Es cola i es reserva.




Servei: es treuen les gambes aplanades del congelador, es desemboliquen a mesura que anem muntant els plats, se'n posa una encara congelada al plat, salem i emprebrem lleugerament, al damunt s'hi posa una mica de puré d'all, i es tapa amb una altra gamba aplanada congelada. Se sala i s'emprebra. Es rega amb oli i durant el temps de preparar-ho ja es va descongelant. Se serveix.

No tingueu por per l'all, no queda gens fort de gust. Segurament us sobrarà oli de gamba, el podeu guardar o també fer servir per amanir uns macarrons o uns espaguetis bullits i sofregits amb una punteta de bitxo coent.







12 comentaris:

  1. Una recepta espectacular!! Em trec el barret noies!
    Per molts anys al Jordi! ;)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Realment és una recepta espectacular!! i una presentació meravellosa!! nosaltres vàrem preparar un carpaccio de gambes pel Mar i Muntanya del Memòries d'una Cuinera...però en aquesta recepta la intensitat de sabors és inigualable!!

    Petons!!

    ResponElimina
  3. noies molt bona i espectacular i felicitats per el Jordi
    bon cap de setmana
    petons

    ResponElimina
  4. Moltes gracies, Sandra!


    Hola Chocolate, Aceite i Sal, ja vaig veure la vostra recepta amb el pollastre amb gingebre. La combinació amb el carpaccio ha de ser espectacular. Petonets.

    ResponElimina
  5. Es una recepta de 5 forquilles!!m´agrada molt per que és molt lleuger!! un 10!!Muaks

    ResponElimina
  6. Magnífica recepta d'un magnífic restaurant. Felicita al Jordi!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. aixo es un plat de 5 estrelles!! una delicia!! petons

    ResponElimina
  8. M'encanten les gambes!!!!
    puntat a pendents, segur...
    Petonets

    ResponElimina
  9. Déu n´hi do1 A mi també m´agradaria un platet com aquest per celebrar el meu aniversari...L'oli de Siurana? Aquest estiu he pujat i també m´he gastat els quartets, je, je,je...

    ResponElimina
  10. Uau, un plat de restaurant de luxe! ha de ser finíssim i molt elegant... no m'estranya que sigui un desl "intocables" ;)

    ResponElimina
  11. Mmmm... m'encanta, me l'apunto!! i si podem anar a comprar la gamba directament a la llotja de Palamós, millor que millor!! I a més podem disfrutar de la ruta de la Gamba de Palamós (http://www.femturisme.cat/ca/ruta/descobrint-la-gamba-de-palamos). XD

    Petons!!

    ResponElimina