Som a la tardor, ningú ho diria! Per les temperatures que fa no ho sembla pas, però quan a les verduleries ja fa dies que veus magranes, moniatos i castanyes ens indica que la tardor ja és aquí i que ja no hi ha marxa enrera, faci fred o calor.
A qui ens agrada cuinar, la tardor té una mena de caliu especial que convida a engegar els fogons i preparar plats amb els ingredients que ens ofereix aquesta època de l'any. Els amics de La Recepta del 15 ho saben prou bé i ens han engrescat a preparar algun plat amb moniato.
Tot i no utilitzar gaire moniato en els nostres menús, no ens ha estat pas difícil trobar una recepta que en portés. Els cursos que hem fet al Taller de Cuina de la Mariona Quadrada sempre n'han dedicat una part a receptes amb productes de tardor i amb la intenció de recuperar-ne la utilització, sobretot dels més oblidats en la cuina actual. I a nosaltres ens agrada molt treballar per no deixar perdre productes que abans omplien els rebosts dels nostres avis.
El plat d'avui és un plat ben de tardor.
INGREDIENTS (per a 4 persones)
- 12 vieires (congelades de qualitat) o 250 g de petites
- 8 escalunyes
- 100 cc de vi blanc sec
- 350-400 g de bolets (camagroc, rossinyol, cep)
- 1 moniato vermell
- 1 làmina de pasta de full
- oli
- sal
- mantega
Es fan triangles de pasta de full, es pinten amb mantega, es couen al forn a 180º i es reserven. Se sofregeixen les escalunyes amb mantega i oli, s'hi tira el vi, es redueix i s'hi afegeixen els bolets. Es fan rodanxes de moniato (més o menys d'un dit) i es fregeixen amb poc oli. Es fan les vieires a la planxa o en una paella amb poc oli, es treuen i es desglaça amb unes gotes més de vi blanc. Al damunt del moniato s'hi posa el sofregit de bolets i escalunya, les vieires i la mica de desglaçat i s'acompanya amb els triangles de pasta de full.
Aquest vespre hem fet un sopar de tardor i les amigues de la classe, la mestra i el nen se n'han menjat un bon plat.
Un plat delciós! de tardor total tot i que el temps no ho sembla!! m'agrada que hagis posat vieiras!! bo bo! petons
ResponEliminaNoies, us podeu creure que la meva primera intenció era fer parmentier de moniato amb vieira i bolets? jajaja Tinc la recepta pendent, però em semblo que em quedo amb la vostra, quina delícia de plat! M'encanta!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Mare meva!!1 recepta amb estrella que dic jo!! una aportació molt de tardor i de luxe. Prenc nota la faré segur!!! Molts petons i bon cds.
ResponEliminaUna plat molt original i molt ben presentat. El contrast de sabors ha de ser molt bó.
ResponEliminaPetons
QUina delícia de plat. M'he quedat bocabadada. Amb això triomfes seguríssim. Quina presència!
ResponEliminaMoltíssimes gràciesper participar. És un plaer.
Petonets!
Marina xocolata desfeta
Acab de dinar, i ara tornaria a fer-ho si em presentassin aquest plat.. Mmm...
ResponEliminamare meva!!! aquestes vieires m'estan cridant!!!! és possible???? us ha quedat una presentació fantàstica!!!!! sou unes cracks. Petonets
ResponEliminaos ha quedado muy bien esta receta,expectacular y casan muy bien todos estos ingredientes
ResponEliminapetons
Una proposta molt elegant, digne de restaurant de categoria. On compres bones vieires congelades?
ResponEliminaDe categoria! Et faig la mateixa pregunta que la Gemma,
ResponEliminaM'agrada molt la combinació de sabors. La foto, espectacular.
ResponEliminaPetonets
Una receta deliciosa.
ResponEliminaMuy otoñal y original. Me gusta mucho.
Besos
Gemma i Cristina,
ResponEliminaGràcies pel comentari. Us he enviat un correu, de tota manera deixo l'enllaç d'on les comprem i de la marca.
http://www.colet.es/
http://www.clearwater.ca/en/home/default.aspx
Hola guapa tu
ResponEliminai que bo, només de veure les fotos, la panxa comença a fer rau rau, i més aquesta hora, que bo
mil petonets Susanna
DONO FE DE QUE ERA BONÍIIIIIIIIIIIIISIM
ResponElimina