Som catalans, per Sant Esteve fem canelons, i tant! Les noies del Memòries d’una cuinera prou que ho saben i ens ho proposen aquest mes de desembre.
El caneló és molt agraït de fer perquè, a part del farcit més o menys clàssic amb què es pot fer, el Rossini, el pots omplir amb diversos farciments, amb verdures, carn, peix, bolets..., calents o amb farciments freds per a l’estiu. D’entrada hi ha feineta, has de bullir la pasta, que no s’enganxi, escorre-la, que no se’t trenqui, fer el farcit, triturar-lo, caragolar-los, fer la beixamel o la salsa, vaja, feina a dojo, tot i que si la fas per etapes és de més bon fer.
Els canelons d’avui són de carn i tenen el petit avantatge d’estalviar-nos el pas de rostir-la. Partim de comprar les cuixes confitades d’ànec (tot i que hi ha l’opció de confitar-les a casa, avui no ho farem), esmicolar la carn i barrejar-la amb un sofregidet amb ceps. La recepta és del tot sostenible i de reaprofitem perquè amb els ossos de les cuixes farem un caldo que serà el fons de la salseta d’acompanyament. Així és que si encara no els teniu fets, aquesta proposta us pot interessar.
INGREDIENTS:
- 1 caixeta de pasta de caneló
- 1 escalopa petita per cap, sal Maldon
Farcit:
- 3 cuixes d'ànec confitades
- 100 g de ceps
- 2 porros
- 4 escalunyes
- 2 pastanagues
- oli, sal i pebre
Salsa:
- 1/2 l de caldo fet amb els ossos de les cuixes, 1 porro, api, 1 pastanaga i una mica d'orenga, farigola i llorer, sal.
- 100 cc de vi de Porto o Madeira
Es bull la pasta i es reserva.
Farcit: es talla la pastanaga en encenalls i es trinxen juntament amb les escalunyes, el porro i els ceps. Se sofregeix tot amb oli sense que agafi color, s'hi afegeix la carn esmicolada de les cuixes i se li fa donar un tomb amb el sofregit. Es deixar refredar i se'n farceixen els canelons.
Salsa: es posen els ossos de les cuixes en una olleta coberts d'aigua juntament amb les hortalisses i les herbes, es fa bullir una estona i es cola. S'hi tira el vi, es rectifica de sal i es deixa reduir fins que gairebé queda com un xarop.
Muntatge: es fan les escalopes de foie a la paella. S'escalfen els canelons al forn i tapats. Se'n serveixen tres amb un tall de foie al damunt i la salsa.
L’Emili, el marit de la Cori, és un tifosi boletaire, perd l’oremus per anar al rovelló, i quan hi va la Cori aprofita per vida de single. Portat per aquesta passió boletaire, l’Emili, àlies “Mèliu”, s’ha adscrit al fòrum boletaires.cat i des d’aleshores que ens demana que li cuinem alguna recepta amb bolets per compartir-la amb tots els seus companys de fòrum, així és que aquests canelons van dedicats a tots ells. Esperem que us agradin.
Buf... tot i que avui tinc l'estòmac regirat, he salivat veient les fotos! Una recepta de luxe, em quedo amb la salseta!!
ResponEliminaPetons
Sandra
Salivo con este trozo de foie,deliciosa combinación!
ResponEliminaestos canelones estan de vicio total, muy buena la receta
ResponEliminaBon Nadal
Això ha d'estar molt bo aprofitaré que el meu boletaire va congelar part dels ceps que va trobar i els faré,Bon Nadal
ResponEliminaQue bons!!! Jo he fet uns per nadal que tambe porten confit i bolets, pero no els he preparat igual. Molt xula la presentacio i la salsa tota una delicia!.
ResponEliminaBon Nadal!
Mmmm ceps i foie, ceps i foie....m'encanta la combinació!! petons i bon nadal!!!
ResponEliminaUns canelons deliciosos!!! Que passis molt bones festes, guapa! A reveure.
ResponEliminaHan de quedar uns canelons finíssims! M'agada la salsa enlloc de la típica beixamel... Una propsota elegant i de festa grossa!
ResponEliminaEl foie no és Sant de la meva devoció, però els canelons tenen una pinta genial!
ResponEliminaUna abraçada i molt bones Festes!
Anna
Impresionants !!!!!
ResponEliminaVaig a dir-li a Miliu que vull provar alguna delicatessen de les vostres !!
Guauuuuu, esto sí que son uns bons canelons!! Felices fiestas chicas, pasadlo bien con la familia y cocinando ;-)
ResponEliminaQuina delicia, m'encanten!!!
ResponEliminaDes de "Pastissets" venim a desitjar-te unes Bones Festes!!!
Petonets
Annie i Catieu
Riquísimos canelones. Me gustan.
ResponEliminaSon todo un lujo con ese foie.
Besos
Un luxe de recepte, com sempre! Definitivament he de tastar, i ben aviat, els canelons de confit!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar, feliç 2012!
bon any guapes!!! espero que aquest any seguiu amb aquest luxe de receptes!!!! molts petonets i gràcies per participar
ResponEliminaQuina recepta més bona!!esperarem un parell de setmanetes a recuperar-nos de les festes per preparar aquests canelons però ;)
ResponEliminaBon any!!!