22 de febrer del 2012

Tarte pissaladière aux tomates de la Maribel



Gràcies a la Maribel, una altra de les amigues de classe, vam saber que existia aquesta mena de coca de recapte-pizza d'origen francès. La pissaladière és una especialitat típica de la Provença i la Maribel, que és una dona de món i gran cuinera encara que ella no s'ho cregui, un estiu se n'hi va anar a fer stage de cuina en un castell francès. D'allí va tornar amb aquesta recepta que tan bon punt vam aprendre a fer es va convertir en el plat d'aquell estiu.

Tot i que l'original és amb pasta de pa, sempre l'hem fet amb pasta de full és molt més pràctic (si la comprem feta) i dóna un resultat excel·lent.




INGREDIENTS:

- un paquet de pasta de full refrigerada
- 3 cebes
- 150 g d’olives negres sense pinyol
- 10 filets d’anxoves en oli
- 5 tomaques madures
- farigola, pebre, sal, oli

Es trinxa la ceba ben petita i se sofregeix fins que és dauradeta, es trinxen les olives i les anxoves i s’hi afegeixen i es cou tot junt uns 5 minuts. A banda, es folra un motlle rectangular o rodó amb la pasta de full i es punxa una mica, es farceix amb el sofregit de ceba, olives i anxoves, es cobreix amb rodanxes de tomaca no gaire gruixudes, es rega amb una mica d’oli, s’espolsa amb farigola i s’enforna a 180º durant 30 minuts. Es pot servir tèbia o a temperatura ambient i acompanyada d’una amanida de fulles verdes.








8 comentaris:

  1. Receptes del món...quin intercanvi de paladars. Una excel·lent pizza-coca
    Nani

    ResponElimina
  2. Cori i Mercè, la combinació d'ingredients d'aquesta coca em sembla genial! La ceba, les olives, el tomàquet, les herbes... tot plegat, molt mediterrani! Encara que vingui de la provença, totes les influències són bones!!! Petonet

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta aquesta coca! M'encanta l'olivada! Aquest nadal vaig fer unes bruschettas d'olivada amb tomàquet i mozzarella fresca. És una combinació que queda molt bé :)

    ResponElimina
  4. Acabo de veure un altre coca!!! dic el mateix, menjaria cada dia un tros amb una amanida!!! és perfecta!

    ResponElimina
  5. Que mones.............A veure quan podem menjar-ne una juntes!,

    ResponElimina
  6. M'encanta descobrir nous plats! Aquest em sembla que te que estar tant bo.....
    Petons

    ResponElimina
  7. Té una pinta... i amb el que m'agraden tota mena de coques de recapte, aquesta me l'apunto!!!

    ResponElimina
  8. que bona ha d'estar aquesta coca!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina