Hi ha tantíssimes receptes per a fer amb xocolata que quan els de la Recepta del 15 van proposar aquest ingredient per aquest mes de setembre ens van trobar perdudes i sense saber quina escollir.
Com que això de fer pastissos va a ratxes, tens temporades que sovint fas el mateix cada vegada que tens una celebració, després et passes mesos i mesos sense fer-lo. Doncs això és el que ens passa amb el brownie d'avui. Des de què vam conèixer la recepta a través de Food and Cook, aquesta temporada s'ha posat de moda a la nostra cuina, a més, és molt fàcil i és el millor brownie que hem tastat mai.
INGREDIENTS:
- 165 g de mantega
- 200 g. de xocolata negra
- 3 ous
- 2 rovells
- 2 cullaradetes d’extracte de vainilla líquid
- 165 g. de sucre, soft light brown sugar *
- 2 cullerades de farina
- 1 cullerada de cacau en pols
- un pols de sal
- 154 g de galetes Oreo
- sucre llustre
* es pot substituir per 100 g de sucre normal i 65 g de sucre morè.
PREPARACIÓ:
S'escalfa el forn a 180º. Es prepara un motlle rectangular (+/- 25x32 cm) de paret baixa folrant la base amb paper de forn o bé untat de mantega i espolsat amb farina o amb esprai desenmotllant.
Es desfà la mantega i la xocolata al foc baix, tenint cura que no se’ns cremi, fins que la barreja és homogènia. Es reserva.
Es baten els ous sencers i els rovells amb la vainilla fins aconseguir una textura esponjosa, d'un groc pàlid i que hagi triplicat el seu volum. S'hi afegeix el sucre en dues vegades i es bat bé cada vegada. A velocitat més baixa o a mà, s'hi incorpora la barreja de xocolata i mantega, la farina, el cacau i la sal i es barreja suaument.
Es baten els ous sencers i els rovells amb la vainilla fins aconseguir una textura esponjosa, d'un groc pàlid i que hagi triplicat el seu volum. S'hi afegeix el sucre en dues vegades i es bat bé cada vegada. A velocitat més baixa o a mà, s'hi incorpora la barreja de xocolata i mantega, la farina, el cacau i la sal i es barreja suaument.
S'aboca al motlle i s'hi posen les galetes Oreo partides en tres o quatres trossets cadascuna (també es pot fer amb les mini Oreo senceres). S'enforna durant 25-30 minuts a 180º. Ha de quedar com una mica cruós del centre.
Quan es fred es desenmotlla se'n tallen quadradets de la mida que es vulgui i s'espolsa amb sucre llustre.
Quan es fred es desenmotlla se'n tallen quadradets de la mida que es vulgui i s'espolsa amb sucre llustre.
Amb aquesta entrada volem felicitar al Xavi de Els Fogons de la Bordeta. Per molts anys!!!
Quina pasada de brownie!!! Te una pinta irresistible... Si es que la xocolata es tan bona! Petons
ResponEliminaMare meva, quina bona pinta te aquest brownie!!!
ResponEliminapetons
Aquest brownie diu "có-me-me"!!! El sucre per dalt mencanta, segur q està deliciós!!
ResponEliminaNyam, quina bona pinta! m'encanten els brownies perquè són senzills i no cal que tinguin bon aspecte :-) Si a més hi poses galetes, el contrast de textures ha de ser mortal.
ResponEliminaBona recepta!
Renoi quina fila fa... deu ser boníssim!
ResponEliminaQuina pintassa!!!! Nosaltres l'hem preparat amb xocolata blanca i oreos i també està de vici.
ResponEliminaPtns
L'acabo de treure del forn i tota la casa fa una oloreta... mmm... ;)
ResponEliminaAlaaa! que bo!!!! vull un tros ja!!! Congela una mica.....:))) muaks
ResponEliminam'encanta aquest brownie, amb les galetes li dona un toc moolt original!! petons
ResponEliminaquina delicia de brownie...haig de provar amb aquesta barreja amb oreo!!! Salutacions!
ResponEliminaquina passada de brownie!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
amb galetes oreo? M'encanten aquestes galetes! I encara més el brownie! M'ho apunto! La trobo una recepta fabulosa. Petons
ResponEliminaNo em podré estar de fer aquest brownie. Ha d'estar...sense paraules.
ResponEliminaUna abraçada,
Nani
Quina meravella!!!! Quina passada!!!! S'haurà de provar......
ResponEliminaPetons,
Olga
El Xavi està encantat amb les felicitacions... però jo crec que necessito provar el brownie! jajaja Quina pinta per favor!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Necessito un tall d'aquest brownie ara mateix!! quina pintorra!!
ResponEliminapetonets
MMMmmmmmm!!!!!!! Xocolata i galetes oreo, mare meva quin plaer...!!!!
ResponEliminaEt segueixo al blog i al facebook, i estic encantadissima amb les teves receptes es per aixo que si et passes pel meu blog tinc una sorpreseta per tu!!!!!
Se me hace la boca agua, que rico tiene que estar!! Encantada de conocerte, mil besos desde Cocina con Marta!!
ResponEliminaChicas, os he dejado un regalito en mi blog. Petons.
ResponEliminaNoies, només vull dir-vos que aquest brownie és tot un èxit. Al mes d'octubre el vaig publicar al meu blog (a sota teniu l'enllaç) i ha triomfat entre les meves amistats, companys/es de feina, veïns,......
ResponEliminaGràcies!!!
Petonets,
Olga
http://lacuinadelolga.blogspot.com.es/2012/10/brownie-de-xocolata-amb-galetes-oreo.html