Diuen que no hi ha macarrons tan bons com els de la iaia. Gairebé sempre que hi ha macarrons a casa se sent la mateixa cançoneta “els de l’àvia són més bons”. Potser és per la “solera” que té llauna en què es gratinen que té més de 50 anys d’existència i encara branda per la cuina de l’àvia.
Nosaltres anomenem macarrons a diversos tipus de pasta, tot i que a Itàlia tenen noms diversos per denominar-ne cada forma i mida encara que s’assemblin (penne, rigatoni, tortiglioni, maccheroni).
La proposta del mes de setembre del Memòries d'una cuinera ens convida a fer macarrons i nosaltres en farem uns diferents dels de l’avia però de gust molt nostrat, substituirem la carn pels rovellons. El més difícil de la recepta és trobar-ne al bosc.
- 300 g de macarrons
- 300 g de rovellons
- 1 ceba
- 4 tomaques
- oli, sal
- 2 alls
- julivert
Allioli negat: 1 all petit, 1 rovell, oli i sal
Es trinxa la ceba petita i es fa un sofregit fosc. S'hi afegeix la tomaca ratllada o trinxada i es cou fins que és ben reduïda i lluent. S'hi afegeixen els rovellons trinxats, l'all i el julivert i se sofregeix tot uns minuts. Es reserva. A banda es bullen els macarrons, s'escorren i es barregen amb el sofregit. Es poden servir així mateix o bé amb l'allioli negat (picar l'all i la sal al morter, afegir el rovell i aclarir la barreja amb l'oli sense que lligui).
Aquesta recepta la trobareu en l’últim llibre que ha fet la Mariona Quadrada i que va presentar fa uns dies a Reus, Bolets. La saó de boscos i prats.
No he tengut la sort de tastar-los, aquests macarrons de l'àvia, però tenen un aspecte immillorable.
ResponEliminaAixò fot una pinta pinta que espanta !!!
ResponElimina(de bo, clar)
No sé com són els de l'àvia, però aquests amb rovellons han d'estar tremendos!!!!
ResponEliminapetonets
doncs jo això no ho puc dir perque la meva iaia no cuinava gaire bé jeje que bons els rovellons
ResponEliminaMercè, se m'està fent la boca aigua...
ResponEliminaUna nueva forma de hacer macarrones ahora que llega la época de los níscalos!
ResponEliminahttp://juegodesabores.blogspot.com.es
Pero quina bona pinta!
ResponEliminadoncs ha de ser deliciosa!!! a més tenen una pinta increible!
ResponEliminaAMb rovellons!!! aviam si aquest any se'n fan més que l'any passat, tot i que no ho crec... uns macarrons de muntanya genials! petons
ResponEliminaQuina menja tan bona i quina bona pinta ......!!!
ResponEliminaBoníssims, noies! Es veuen súper al dente. I així rigatonni a mi encara m'agraden més! La mariona quadrada fa molt bons llibres, oi? Petonets!
ResponEliminaQuan he llegit el títol se m'ha fet la boca aigüa.... Rovellons!! Amb les ganes que tinc de menjar-ne. I amb macarrons son ideals. Petons
ResponEliminaa casa passa el mateix però amb els macarrons de la tieta Carme ;-)
ResponEliminaPer tant si no vull sentir la cançoneta els faig ben diferents!
Aquests amb rovellons tenen una pinta espectacular! Potser la pluja que està caient ara ens ajudarà a poder-ne fer, no et sembla?
PTNTS
Dolça
Ohhh!!! Amb rovellons!!! Però que bons han de ser!!!
ResponEliminaPetons
Prefereixo la vostra versió, tot sigui substituïr la carn!;)
ResponEliminaArribeu tard però sempre molt i molt bé.
Petons i moltíssimes gràcies per participar.
Enhorabona! Tens un premi en el meu blog! Pasa't a recollir-lo. ^^
ResponEliminahttp://entrenuvolsdecoto.blogspot.com.es/2012/10/segell-gat-kawaii-i-premis.html
com sempre és un plaer esperar les vostres aportacions! moltíssimes gràcies guapes!!! petonets
ResponEliminaQue bons, a veure si hi ha sort i podem agafar uns rovellons aquest any. Petons!
ResponEliminaAna de: 5 sentidos en la cocina
Boníssims!!! Jo crec que amb les plujes d'aquests dies alguns rovellonets sí que trobarem!
ResponEliminapetons!!
Mmmm.... macarrons de tardor!!!! Bona idea!!
ResponEliminaSalut!
Olga
A veure si aquesta temporada podem gaudir de bons rovellons!! Uns macarrons fantàstics.
ResponEliminapetons
Mónica
Això ha d´estar molt bo! M´encanten els rovellons i amb pasta...ummmmm!!!Petons
ResponEliminaMagnífica recepta! Per cert, ahir va ser el primer dia que vaig trobar rovellons (al mercat, és clar! hahaha!)
ResponEliminaUna abraçada.
Eduard.