9 d’octubre del 2012

Coca de rovellons i botifarra negra amb tomaca



Som a la tardor i, teòricament, és temps d’anar al rovelló (així en diem nosaltres i no ens cal agafar l’escopeta per a caçar-los). Tot i que el nostre boletaire de capçalera és l’Emili, el marit de la Cori, quan anem al mercat i passem per davant de la parada de bolets no ens en podem estar de comprar quatre rovellonets per a fer-los a la brasa amb all i julivert. Així és que, mentre esperem que es facin rovellons pels boscos de les nostres comarques, n’hem comprat uns quants per a fer la coca d’avui. No cal anar a Itàlia per a menjar la millor pizza del món, aquesta coca tan poc internacional és excel·lent.
 

INGREDIENTS:

- una planxa de pasta de pizza (comprada o feta a casa)
- 1 botifarra negra (si és de Cal Pàmies millor)
- 300 g de rovellons
- 6 tomaques
- all, julivert
- oli i sal

Es ratllen les tomaques i es fregeixen amb oli i sal. S’estira la pasta i es cobreix amb la tomaca fregida, s’hi posen els rovellons, sal i oli i es posa al forn a 180º, 15 minuts. Es treu, s’hi escampen l’all, el julivert i els talls de botifarra. Es torna a entrar al forn 5 minuts més. Si no us agrada la botifarra negra la podeu substituir per un tall de llonganissa, de Cal Pàmies, és clar.


Font de la recepta: Bolets. La saó de boscos i prats.




18 comentaris:

  1. Mare meva, el que donaria per tenir aquesta coca per sopar... quina pinta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Que buena tiene que estar esta coca!! Tiene una pinta estupenda!! Besos desde Cocina con Marta

    ResponElimina

  3. Cori i Mercé; Encara que es va sense escopeta, si que es van a caçar si...¡¡
    Que vagi de gust Mercé i Cori¡¡ :o)

    ResponElimina
  4. Mercè, se m'està fent la boca aigua...això deu ser pecat i tot! :0)

    ResponElimina
  5. Ains... amb les ganes que tinc de menjar rovellons!!!! Quina pinta tan bona que te. Petons!!

    ResponElimina
  6. Bufffs!!! Una combinació de deu!!! Mare meva pero que bona ha de ser aquesta coca!!!
    Petonets

    ResponElimina
  7. Sí nosaltres també en diem "anar a buscar...rovellons, o caragols...Però amb tan poca pluja. Cal anar al mercat, avui també he anat aquí a Reus i demà un remenat. Bon profit.

    ResponElimina
  8. Començo a veure rovellons per tot arreu... els blocs ja esteu en marxa! Quina coca més bona, noies!!! Petons (per cert, com va el restaurant?)

    ResponElimina
  9. Molt bona pinta i adient pe l'època, "Impecable, com sempre"

    ares

    ResponElimina
  10. No sé si en trobarem gaires, però per si de cas, aviseu!! Petons!

    ResponElimina
  11. Aquesta coca és de categoria. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  12. Ostres! Quina coca! Jo en vull!
    Felicitats, és una maravella, un dia d'aquests la faig.

    ResponElimina
  13. Ens trobem davant d'una meravella!!!!!
    Aquesta coca ha de ser deliciosa!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  14. realment és una coca perfecta, em sembla una deliciosa combinació, no ho havia pensat però és una gran idea

    ResponElimina
  15. Ohhh! això ha d´estar de mort!!!! Deliciosa de veritat!!! petonets

    ResponElimina
  16. Una deliciosa combinació! ja se'm fa la boca aigua!

    ResponElimina
  17. Quina senyora coca!!!
    Els diumenges per sopar sempre toca pizza, i ara que es temporada de bolets, crec que li ha caigut un substitut!

    ResponElimina