13 de novembre del 2012

Capsetes o "ametlats"


La proposta d’aquest mes del Memòries d'una cuinera va de magdalenes, després de pensar quina recepta fer, hem decidit publicar la de les "capsetes" o "ametlats", que tot i que no són magdalenes en el sentit estricte, es couen en les mateixes càpsules blanques de tota la vida i per qui no en sàpiga el nom les podria definir com a magdalenes blanques de merenga i ametlla.
No sabem si és la tardor, però aquests dies ens ve de gust publicar receptes molt tradicionals, receptes de dolços que sempre hi ha hagut per casa, sobretot després d’una anada al poble de les nostres àvies, la Fatarella i Calaceit, i també després d’una visita dels oncles, sempre tan generosos quan venien a Reus per alguna cosa baixaven carregats de verdura, fruita, pa i dolços del poble.



Aquesta recepta és facilíssima i d’aprofitament de clares sobreres quan fem crema cremada o alguna preparació solament amb rovells d’ou.

INGREDIENTS: (per unes 24 unitats)
- 4 clares d’ou
- 300 g de sucre
- ratlladura d’una llimona
- 200g d’ametlles torrades laminades o a trossets





Es munten les clares i, quan gairebé estan, s’hi afegeix el sucre fins que a punt de neu ben fort. S’hi barreja l’ametlla i la ratlladura de llimona i amb dues culleres se n’omplen paneretes de magdalena. Es couen al forn i el temps de cocció i la temperatura depèn del resultat que pretenguem. Si les volem seques, forn fluix 120º, 1 hora o 180º, 20-25 minuts perquè quedin tendres de dins.




20 comentaris:

  1. M'encanten...mai les he fetes, sempre les compro a Gandesa....però veient que no es complicat les faré. Gràcies!!!!

    ResponElimina
  2. Oh ¡¡¡ Que bones ¡¡¡ Quins records ¡¡¡ Feia molt de temps que no en veia de amelats. Com m'agraden ¡¡¡ Molt ben fets.

    Una abraçada, Agustí Cangrejo Grande

    ResponElimina
  3. Us han quedat perfectes, semblen ben bé de compra! una abraçada!

    ResponElimina
  4. Us han quedat perfectes, ben bé semblen de compra! una abraçada!

    ResponElimina
  5. Potser sí que és la tardor, que ens fa tornar als dolços... aquests teus semblen boníssims! A veure si avui me'n surto i les faig! Tinc ganes de fer pastissets aquesta tarda... he he Petons

    ResponElimina
  6. Si, que pot ser que el fred ens vinguí de gust menjar dolços, tampoc no és d'extranyar, al cap i a la fi som animals. Observant els gats, per exemple, quan comença el fred es posen com unes boletes peludes. fora comparacions, el cos és molt savi!
    Quina gràcia, m'encanten els ametllats!!

    ResponElimina
  7. Són molt maques, aquest aspecte rústic és fabulós!! ;) Han quedat perfectes!

    ResponElimina
  8. una proposta de magdalenes ben originals! de luxe t'han quedat! petons

    ResponElimina
  9. Quina bona pinta i com sempre impecables ....!!!

    ResponElimina
  10. Que pinta más buena estas madalenas, una propuesta muy buena. Acabo de conocer vuestro blog y me gusta vuestra cocina así que me quedo para seguiros y os invito a visitar mi blog.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  11. Què boniques les capsetes!!!! No les he fet mai, sempre he tingut la sensació que són molt difícils de fer.
    A veure si m'animo a fer-les!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  12. Si que aneu avançades amb la Recepta del 15!! Nosaltres que encara estem pensant que fer...i és que sou unes artistes amb els dolços!!
    Teniu penjada o penjareu la recepta dl pastís dl sopar?? es q estava tant bó i era tant cucu ql provariem de fer!
    ptns!!

    ResponElimina
  13. M'ha fet molta il·lusió quan he vist aquesta recepta, camí de la feina passo per una pastisseria que sempre tenen uns rocs de merenga gegants a l'aparador i se'm fa la boca aigua. Tot i que no dono a l'abast de les receptes que he d'aprendre a fer!! Tinc una llista ben llarga de blocs i receptes!

    ResponElimina
  14. Veig que feu la ruta de les pastes de la Ribera i Terra Alta, però aquestes segur que són molt més bones que moltes de les que venen. Jo no n'he fetes mai, potser sigui hora de provar-ho.

    ResponElimina
  15. Uala!!! que originals!!! no les he fet mai! pinten de meravella!!! petons

    ResponElimina
  16. A nosaltres ens va perfecte que recupereu receptes!;)
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  17. doncs m'emporta la vostra recepta!!! una xulada. gràcies guapa per participar. petonets

    ResponElimina
  18. Hola noies!! Avui us he fet una menció al bloc perquè vaig provar de fer les magdalenes que proposeu. M'han quedat ben diferents de forma, però delicioses!! Gràcies!! http://tapatdetapes.blogspot.com.es/2012/11/merengues-amb-ametlles-torrades.html

    ResponElimina
  19. Ole les capsetes (que es diuen capsetes o ametlats, que de magdalenes només en tenen el paperet!). A les receptes de les meues iaies hi posaen esperit de llima i no ratlladures de llimona, però ha de quedar boníssim de les dos maneres.

    Salut!

    sopancrosta.wordpress.com

    ResponElimina
  20. Ostres els almetlats! La meva padrina els fa i són exquisits! M'alegro que hagueu optat per una recepta tan tradicional.

    Felicitats pel vostre bloc!M'encanta.

    ResponElimina