25 de desembre del 2012

Pastís de Nadal de fondant



Avui és Nadal, i vés per on, aquest pastís sembla fet a mida per a celebrar-lo, amb les espelmes i tot! Però el pastís no ha arribat a Nadal, la Mercè i la seva colla de Vilaplana se'l van cruspir el diumenge dia 23 durant el 25è sopar de Nadal.

De vegades és difícil trobar-se durant l'any, però el sopar de Nadal de la colla s'ha fet sempre des del Nadal de 1988. Es va començar com de broma, fent un sopar un o dos dies abans de Nadal amb l'excusa de demostrar les habilitats culinàries de la Roser, la Brigit i la Mercè, que eren alumnes de primer curs de l'escola de cuina de la Mariona Quadrada

Aquell primer sopar va ser un èxit, sense fer res de sofisticat, tot va sortir boníssim. La crema de farigola que va fer la Roser (tot i no colar-la i trobar-nos alguna branqueta entremig) i el romesquet senzill que va fer la Mercè, amb l'ajuda de la iaia Tomasa, van quedar molt bé. I de les postres que va fer la Brigit encara se'n parla ara. Va fer un flam de palosanto amb coulis de kiwi, molt senzill i vistós de color, i el postre més comentat durant aquests 25 anys de sopars perquè el nostre estimat amic Jordi Pells gairebé se'ns escanya. La Brigit no parava de dir que havia perdut les ganivetes del minipimer mentre feia el flam. En vam tallar i repartir unes porcions petites i una d'elles justament amagava les famoses ganivetes, ningú se'n va adonar fins que el Jordi se les va trobar a la boca. Encara riem ara.

Des d'aquell sopar fins avui, se n'han fet 25, al capdavant dels quals gairebé sempre hi han estat les dones de la colla, exeptuant tres vegades que els homes, molt satisfets ells, se'n van fer càrrec de tot i, per cert, sempre han deixat el llistó altíssim. Vint-i-cinc sopars d'amistat cuinats amb molta il·lusió i amb ganes cada any de sorprendre els amics, sempre molt agraïts.

Us deixem fotos de la galeta que, a part del pastís, els va fer la Mercè com a record d'aquest aniversari tan especial.



  
Per cert, el pastís és un cóc amb una culleradeta de vainilla en pasta (substituint la ratlladura de llimona), farcit amb trufa cuita barrejada amb dues cullerades de fruita de la passió en pasta.

Bon Nadal i millor any 2013!!!




8 comentaris:

  1. M'encanta!!!!tens una delicadesa Mercè,Felicitats per el trevall, i Felicitats pel Sopar!!

    ResponElimina
  2. Molt Bon Nadal! Aquest pastís té una pinta estupenda. Muak!

    ResponElimina
  3. Però bueeeeno quina cucada de pastís, senzill i molt elegant! I les galetes m'han encantat, et devies quedar amb el personal! ;)

    ResponElimina
  4. Bones Festes!! Quin pastís més bonic!!! Desprèn pau i tranquil·litat!!!
    Les galetes.....precioses!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  5. ohhhh quina delicia, que precisiós. Segur que fa fer pena menjar-lo . Aprendre a fer fondant és un dels meus pendents !!!!

    Feliç 2012

    ResponElimina
  6. uuaau! quina convinació la del pastís! entre aquest i les galetes, deuria ser un sopar molt dolç! Felicitats, i Bones festes!!!

    ResponElimina