4 d’abril del 2011

Les estrelletes de La Riera


Com que veiem que passen els dies i no arriba la trucada de la televisió, tal com crèiem que passaria després d'anar a TV3, hem pensat que si La Riera no va a cotó de sucre, nosaltres anirem a La Riera, ja, ja.


Ens hem proposat un petit repte. Per Nadal ens van regalar el llibre de la sèrie televisiva La Riera, nosaltres l'anem seguint i ens fa molta gràcia perquè part de la història gira a l'entorn d'un restaurant i la seva cuina, la llàstima és que el Pere Arquillué no en sigui el cuiner principal, je, je. Doncs bé, volem fer i anar publicant el menú gourmet de La Riera seguint les receptes que surten al llibre.

El més normal seria començar pels entrants, seguir amb els segons i acabar per les postres, però començarem pel final. Així doncs, avui us presentem les famoses Estrelletes de la Riera.

La  recepta no es diferencia gaire de la que fem servir per fer el pastís sacher, només en varien les quantitats. La recepta és la següent:


INGREDIENTS:


- 250 g de xocolata negra
- 180 g de mantega
- 4 ous
- 180 g de sucre
- 180 g de farina
- 1 sobre de llevadurina (Royal)


Per la cobertura:

- 400 g de xocolata negra
- 100 g de sucre llustre
- 50 g de cacau en pols
- 50 g de coco ratllat
- 150 cc d'aigua



Es desfà la xocolata amb la mantega al foc, remenant i amb cura que no s'aferri. En un bol muntem fins a punt de cinta els rovells d'ou i el sucre (fins que quedi una pasta d'un groc blanquinós). S'hi afegeix la barreja de xocolata i mantega, la farina i el llevat i es remena tot amb suavitat. Es munten les clares a punt de neu i també s'hi barregen. Ho aboquem als motllets en forma d'estrella i ho coem al forn, que ja ha de ser calent, a 170º fins que són cuites.

Cobertura: es desfà la xocolata amb l'aigua al foc, procurant que no es cremi, hi afegim el sucre llustre i remenm bé. Posem les estrelletes damunt d'una reixeta i a sota una safata, aboquem a raig la cobertura fins que en quedi ben coberta. La que cau dins la safata la recollim i la podem tornar a utilitzar, si se'ns pren, la tornem a escalfar. Al cap d'una estona d'abocar la cobertura n'espolsem algunes amb cacau en pols i unes altres amb coco ratllat.


Si no teniu els motlles amb forma d'estrella, podeu dibuixar i retallar una estrella en un cartró i coure la mateixa pasta dins d'un motlle rectangular i gran, que quedi la pasta ben escampada perquè no faci molt de gruix. Un cop cuit i desmoltllat se'n poden anar retallant amb l'ajuda del patró de cartró


Apa doncs, senyors guionistes! Espavileu-vos que aquí estem esperant sortir a la sèrie. Si no podem optar a la plaça de xef que deixarà vacant la Maribel, ens conformem a fer de "fons de pantalla" degustant el menú gourmet o fent un cafè mentre el Claudi (Pere Arquillué) fa els seus negocis a la taula del costat.


27 comentaris:

  1. Noies... millors que les del llibre, eh? Els hi hauré de fer a ma mare, que és super fan de la sèrie! jejeje
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Això mateix, a les mares se les ha de tenir contentes!!!

    ResponElimina
  3. T'han quedat maquíssimes!! Jo també les he de provar de fer... a veure si un dia estic inspirada, desde que ha començat la sèrie que les vull fer! jaja...m'has fet venir enveja! ;)

    ResponElimina
  4. fantàstic noies!!! no es per res, però ja li agradaria als de la Riera fer-les així! jijiji. Petonets

    ResponElimina
  5. Gràcies Roser, anima't a fer-les, no són gens complicades de fer.

    ResponElimina
  6. Como dicen por ahí arriba, ¡mejor que las del libro! Sí, senyor!

    ... seguro que La Riera acaba rindiéndose ante vosotras con estas galletas :-)

    ResponElimina
  7. Hola Judith, l'actor Peter Vives que fa de Nil Guitart, encarregat de les postres a Can Riera, és molt guapo però el tema postres potser encara no el domina, tot i que ho dissimula molt bé, je, je

    ResponElimina
  8. Si no us truquen de la tele us trucaran de l'editorial perquè us han quedat millor a vosaltres!

    ResponElimina
  9. Hola Arantxi, tant de bo acabin rendits davant nostre i ens facin assessores culinàries de la sèria, jajajajajaja!!!

    Hola Mònica, no ens trucaran d'enlloc, però riure, riurem molt!

    ResponElimina
  10. Hola,
    Fan molt de goig aquestes estrelletes. Llibre, sèrie, assessoria, doncs mai se sap! No crec que necessiten cap recepta més per veure que són inmillorables. Petons

    ResponElimina
  11. Hola Eri, moltes gràcies! Això mateix, mai se sap què pot passar, jeje!

    ResponElimina
  12. Hola noies!!!em dic Silvia de Chez Silvia, ja tinc un altre blog per seguir!!!!no segueixo la sèrie però he sentit parlar molt d´aquestes estrelles!!!us han quedat fantàstiques!!! Fins aviat!

    ResponElimina
  13. Caram, aquestes estrelletes són les famoses estrelles de la Riera??? T'han quedat espectaculars! Les de coco ratllat han de ser de vici total ;)

    ResponElimina
  14. Noies, m´heu avançant...jo també les tinc pendents; jo també segueixo la sèrie i les millors seqüencies per a mi són les de la cuina.

    ResponElimina
  15. Mercè, Cori, sereu les noves Julia Child, (bé parlo de la noia que va repetir totes les receptes del seu llibre, ja sabeu l'altre Julia),
    M'encanta la proposta¡ bona pensada¡ Les fotos genials com sempre i la recepta millor que la del llibre¡
    una abraçada, em fa molta il.lusió llegir-vos

    ResponElimina
  16. Hola Josep, per sort nosaltres no tenim un Casellas que ens marqui tant de prop, jaja!

    Hola Cristina, a veure quan t'animes a fer-les! Si, les escenes de la cuina són les que ens criden més l'atenció, tot i que trobo que llencen molts plats ben macos a la brossa, no?

    Hola Carmeta, el nostre repte és més senzillet que la Julia de la pel·lícula, i tant de bo ens convertíssim en unes Julia Child a la catalana, jaja!
    Gràcies per les teves paraules, de fet ha estat en bona part gràcies a tu que ens vam decidir a fer aquest blog, ens agrada que t'agradi. Petons!

    ResponElimina
  17. Hola Sílvia, gràcies per seguir-nos. Nosaltres fa un temps que coneixem el teu blog, les fotos són fantàstiques. Fins aviat!

    ResponElimina
  18. Hola Gemma, la combinació de xocolata amb coca està força bé. Fins aviat!

    ResponElimina
  19. Ei, jo que també soc ganxeta, VULL VENIR AMB VOSALTRES!!!!!
    Les provaré de fer, tenen bona pinta i poden ser uns bons "petits fours" per a un café amb amics!

    ResponElimina
  20. No pateixis Dolça, quan ens truquin per anar-hi ja ho deixarem ben clar, o totes les de Reus o ningú, jaja. Si, pot està bé per acompanyar el cafè, però fetes en un motlle petitó.

    ResponElimina
  21. Jo no veig la sèrie, però veient les fotos, us han quedat molt millor!
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  22. oh, les estrelletes de la riera! sempre havia pensat que eren més tipus galetes... però així fan encara més bona pinta! les hauré de provar algun dia; els meus amics són molt fans de la Riera i segur que tenen molt èxit! ;)

    ResponElimina
  23. Les has de provar per força perquè són tot xocolata! ;)

    ResponElimina
  24. Quina gràciaaa!! Les estrelletes de Can Riera!! Jo tambè segueixo la serie i fins feia poca era una enamorada d'en Sergi, però ultimament...
    Tot just acabo d començar en el mon de la cuina, i no trigarè a provar-les!!
    Un petonàs wapiximes

    ResponElimina
  25. Bonisimes, ès queden perfectes!!!!!
    Em podeu dir on puc trobar els motlles?? Gràcies

    ResponElimina