Ja sabeu com ens agrada fer cócs, dolços o salats. Avui toca fer-ne un de salat, hem d'acabar aprofitar els últims carabassons de l'hort i no hem volgut fer cap truita ni més crema de carabassó. Hem fet un cóc amb formatge de cabra i carabassó que ens va molt bé per acompanyar un plat d'amanida.
INGREDIENTS:
- 200 g de formatge de cabra
- 200 g de carabassó
- 3 ous
- 100 g de mantega (+ 15 g per untar el motlle)
- 200 g de farina (+ 10 g per espolsar el motlle)
- 1 sobret de llevadurina (Royal)
- sal
Engegueu el forn a 160º. Ratlleu el carabassó i sofregiu-lo lleument a foc fluix amb 20 g de mantega durant uns 10 minuts. A part, foneu els 80 g restants de mantega. Reserveu.
Barregeu la farina i la llevadurina, afegiu els ous un a un, la mantega fosa, la sal i el formatge de cabra a trossets. Barregeu-ho fins que sigui homogeni. Incorporeu el carabassó. Aboqueu la preparació dins del motlle untat amb mantega i espolsat amb farina. Enforneu-lo uns 40 minuts o fins que en punxar-lo amb una agulla llarga surti neta.
La font de la recepta en aquest llibre.
que boncs que són els cakes salats!!! molt bona idea!!!! també podeu fer un pastís de carbassó i xocolata, queda bonísssssssim!!! petonets
ResponEliminaQuin cóc més rebó! I mira que no sóc gens formatgera... però segur que m'agradaria!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Uaauu quina meravella! ha de ser impresionant!! al blog tinc una recepta de rissotto de carbassó que surt bonissim! prova-la i així els gastes! si ho fas ja em comentaràs....petons guapa
ResponEliminaAhir mateix en vaig fer un de carbassò, però dolç! EStà tan bo i tan tou! Provarè la versió salada que tmb ha d´estar per llepar-se els dits!
ResponEliminaPetons
Quin coc tant deliciós!!!! Aquest l'hem de provar. I el formtage de cabra, és dels de rulo??? O qualsevol altre???
ResponEliminaPetonets
Cori i Mercé; Un coc, aqest el vostre, que té la sensació de ser una "passada" de bon gust al paladar, el formatge de cabra m'agrada molt al igual que el carbassó que el trovo deliciós, per tant, queda per fer.
ResponEliminaSalutacions Mercé i Cori¡¡ :-D
Catieu, el tipus rulo,
ResponEliminai es boníssim
petons
cotó de sucre
Quina passada!!!!m´agrada i m´agrada...ideal pels meus sopars. M´enporto la recepta!!!!petons
ResponEliminaQue rico corte.Aún no hice calabacín en un cake,y ya es hora.Anima hacerlo.
ResponEliminaUn saludo
Hola Judith, el cake de carabassó i xoco l'hem fet però amb nous i espècies, queda molt bo, la propera incorporo xoco. Petons!
ResponEliminaHola Sandra, si no ets formatgera no sé, no sé, ;))
Roser, em miro m'encanten els rissotto, em miro la recepta i intento fer-lo el cap de setmana, ja et diré.
Anna, una versió dolça amb carabassó també l'hem fet, amb nous i espècies i és deliciós, uummm!
ResponEliminaJosep, és molt bo, l'has de tastar.
Chez Sílvia, per acompanyar els sopars és ideal.
Sílvia, anima't a fer-lo, ja veuràs que és molt bo i no es nota.
A mi me pasa lo mismo que la Silvia me tendre que animar a hacerlo porque la pinta es deliciosa
ResponEliminapeto
M'encanten els cakes, i aquest té una pinta magnífica!!
ResponEliminaheu provat de fer un coc de carabassó dolç? Queda humit, com un pastís anglès i resulta força.
PTNTS
Dolça
Hola Dolça, aquest estiu hem fet el de carabassó amb nous i espècies, en dolç, queda boníssim, tal com dius una mica humit i molt tendre.
ResponEliminaBona festa major petita!
ains noies¡ tinc l'últim carabasso a la nevera de l'hort dels pares..ja sé on anirá a parar¡¡
ResponEliminaEl coc té una pinta estupenda i la decoració m'ha semblat molt original! Me l'anoto!
ResponEliminaPetons!
Anna