Aquest gelat és com un invent-fusió entre una base de gelat de crema anglesa i una tarta Sacher perquè n'havíem de fer una, però com que ja la tenim en diverses entrades publicades que podeu veure aquí, aquí i aquí, ens hem decidit a fer una transformació i convertir-la en gelat.
Whole kitchen en la seva Proposta Dolça per al mes d'abril ens convida a preparar una tarta clàssica austríaca: la Tarta Sacher. Nosaltres gelat.
INGREDIENTS:
Crema anglesa:
- 1 de llet
- 10 rovells d'ou
- 200 g de sucre
- 10 rovells d'ou
- 200 g de sucre
Per afegir quan fem el gelat:
- 2 cullerades de gerds liofilitzats (opcional) o una caixeta de gerds frescos
- 400 g de molles bescuit de Sacher (recepta aquí)
- 400 g de molles bescuit de Sacher (recepta aquí)
Crema anglesa: es barregen els rovells i el sucre en un cassó, s’hi afegeix la llet calenta i es remena a foc fluix fins que napi la cullera (quan en introduir-la en queda coberta amb la crema que haurà agafat cos). No pot arribar a bullir, s’ha de vigilar que no passi de 80º perquè es tallaria. Es deixar refredar.
Tarta sacher: es fa el bescuit de xocolata tal com s’indica aquí però en una proporció de 4 ous. Es cou en un motlle d’uns 22 cm de diàmetre. Quan es fred es ratlla amb un ratllador fi o s’esmicola fins a tenir-ne 400 grams.
Gelat: es posa la crema anglesa a la geladora, s’hi afegeixen els gerds i les molles de sacher. S’hi deixa fins que està. Es pot servir amb una mica de trufa cuita.
Sense geladora: es fa tot igual però amb la crema anglesa feta amb 750 cc de llet, i quan estan tots els ingredients del gelat barrejats s’hi afegeixen 250 cc de nata muntada i es posa al congelador.
Doncs aquí teniu un gelat mig inventat i el primer de la temporada, que ens recorda el gust d'un pastís sacher però més fresquet, molt adient pels dies de calor i que ens ajuda a passar les penes futbolístiques ;)))
Dons avui, que estareu mes animades...jeje,amb la fantàstica nit de futbol... que fareu???
ResponEliminaPetonets.
El primer gelat? Boníssim! Té una pinta aquesta foto que me la menjaria i tot! I amb els deshidratats de gerds hi donen una combinació fantàstica. Petons
ResponEliminaQuè original, aquest gelat!
ResponElimina