Mai abans havíem fet carquinyolis i ens vam sorprendre quan vam veure que era tan senzill fer-ne a casa. Nosaltres els hem fet de festucs, però podeu substituir-los per la fruita seca que us agradi més.
INGREDIENTS:
- 100 g de festucs crus
- 175 g de farina
- 100 g de sucre
- 1 ou
- ratlladura de llimona
- 1 culleradeta de llevadurina
REALITZACIÓ:
Es posen els festucs en remull. Es bat l’ou amb el sucre i la ratlladura de llimona. S'hi incorpora la farina amb el llevat i es barrejar bé. S'afegeixen els festucs (mal escorreguts) i es barregen.
Es posen els festucs en remull. Es bat l’ou amb el sucre i la ratlladura de llimona. S'hi incorpora la farina amb el llevat i es barrejar bé. S'afegeixen els festucs (mal escorreguts) i es barregen.
Es fan dues barres llargues (espolseu amb una mica de farina si la pasta us queda una mica enganxosa) i es couen al forn a 180º uns 15
minuts. Es treuen del forn i es tallen els carquinyils al biaix i
es tornen a posar al forn uns 5 minuts més, fins que agafin color.
Si els voleu fer d'algun altre gust, visiteu el bloc Memòries d'una cuinera
el dia 1 de maig i hi trobareu el recull de totes les propostes de
carquinyolis dolços o salats dels blocs que els han publicat aquest mes.
I com sempre, us suggerim que visiteu la Cooperativa de Falset-Marçà, que enguany celebra el seu centenari, i us emporteu un vinet ranci o dolç i els carquinyolis encara seran de més bon menjar.
Quina bona pinta aquests carquinyolis! Mai els he tastat amb festucs, segur que queden molt bons!! No coneixia el bloc, però he seguit l'enllaç desde el memòries, i m'agrada molt :) Em quedo per aquí.
ResponEliminaPetons
Son perfectos,ideales..habrá que catarlos con los pistachos,muy sugerentes.
ResponEliminaUn saludo
a part de lo macos que t'han quedat, han de ser deliciosos!!! ptons
ResponEliminaQue bons amb festucs!! M'envieu un parell per el cafe? Petons
ResponEliminaÉs que recepta de la Gemma, recepta infalible!! De festucs boníssims!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
mmmm!!! jo quan vaig veure els carquinyolis de la gemma també els vaig provar, els vaig trobar boníssims!!!
ResponEliminai amb un vinet dolcet esplèndida sobretaula!
PTNTS
Dolça
la bosseta és per mi?? quin detall més bo! jajajajaja. Us han quedat genials. Moltíssimes gràcies per participar. petonets
ResponEliminaUns carquinyolis de luxe!
ResponEliminaNani