Feia molt temps que no fèiem aquestes postres, la Charlotte és una preparació que no hem fet gaire sovint. La primera vegada que em vam sentir parlar va ser per l’Annie, una amiga francesa, que la feia sovint. De manera que per a fer la recepta d’avui ens hi hem posat amb moltes ganes.
Hem fet els melindros a casa i hem aprofitat els albercocs de la collita d’un únic albercoquer que té la Mercè i que no para de fer uns albercocs boníssims. O sigui, tot ben casolà i de ben a prop. I el que més gràcia ens ha fet és recuperar un motlle de la marca Tupperware que teníem oblidat al fons més amagat de l’armari de la cuina de la mare i que és el típic per a fer Charlotte. Es pot fer també en un motlle de paret alta desemmotllable .
Hem fet els melindros a casa i hem aprofitat els albercocs de la collita d’un únic albercoquer que té la Mercè i que no para de fer uns albercocs boníssims. O sigui, tot ben casolà i de ben a prop. I el que més gràcia ens ha fet és recuperar un motlle de la marca Tupperware que teníem oblidat al fons més amagat de l’armari de la cuina de la mare i que és el típic per a fer Charlotte. Es pot fer també en un motlle de paret alta desemmotllable .
INGREDIENTS:
Bescuit gelat d’albercoc:
- 4 rovells d’ou
- una clara d'ou
- 100 g de sucre
- ½ kg d’albercocs
- 75 g de sucre
- 250 g de nata muntada
- una clara d'ou
- 100 g de sucre
- ½ kg d’albercocs
- 75 g de sucre
- 250 g de nata muntada
Charlotte:
- 250 g de melindros (fets a casa o comprats)
- 100 cc de rom
- melmelada d'albercoc per guarnir o nata
- 100 cc de rom
- melmelada d'albercoc per guarnir o nata
Es col·loquen els melindros a les parets d’un motlle de charlotte i amb un pinzell se suquen amb el rom, es reserva. Es bullen els albercocs (sense el pinyol) amb poca aigua i amb els 75 g de sucre, ha de quedar sense suc, es tritura i es reserva a la nevera. Es munten els rovells, la clara i els 100 g de sucre fins a punt de cinta (fins que triplica el volum). S’hi barreja la polpa d’albercoc i la nata muntada. S’aboca dins el motlle folrat de melindros i es tapa amb més melindros. Es posa al congelador. A l’hora de servir, es desemmotlla i es guarneix al gust, nosaltres amb melmelada feta a casa.
Genial! Molt bona pinta!
ResponEliminaUauuu gelada!! que fresqueta i bona!! m'encanta aquesta pastís com a postres diari! ptons
ResponEliminaCarai, noies, sou unes artistes! I amb el corazón i tot! Aquesta charlotte ha de ser de vici... quina bona proposta! Petons
ResponEliminaM'agrada molt aquest toc de color taronja que li heu donat així com la textura.
ResponEliminaUna bonica presentació,
Nani
Ostres! Extraordinària! Amb el que m'agraden els albercocs... Petons
ResponEliminaL'he vist la proposta i m'ha temptat provar de fer-ne. La teva molt original. Saps que jo també tinc aquest motlle. Hi feia pastissos d'arròs a la cubana.
ResponEliminaHe de provar de fer-ne un, pero com que tinc un munt de presecs, provare amb ells a veure que tal surt!!!
ResponEliminaPetons
Pascu Vicens
http://viajealcentrodelacocina.blogspot.com.es/
Crec que aquesta charlota hagués guanyat molt si l'haguessiu fet de salmó! jajajajajaaja, però sense anet, ni maionesa, ni julivert ;P. Us ha quedat fantàstic noies! un plaer haver-vos conegut. petonets
ResponElimina