L’estiu ja fa dies que ha arribat, fa una calor
espectacular i és hora de començar a tenir preparacions fresques a la
nevera.
Comença a ser temps d’albergínies i això ens agrada molt, les
albergínies i les tomaques són les nostres hortalisses
estrella de l’estiu, se’n poden fer moltíssimes preparacions i
combinades entre elles donen un resultat fabulós.
Avui farem unes albergínies amb llimona, també anomenades gregues, no
sabem si a Grècia tenen molt costum de fer aquesta recepta però
nosaltres l’hem incorporat al nostre receptari amb aquest nom. Les vam
tastar en el primer sopar d’estiu que vam fer amb
totes les amigues de classe a ca la Mariona. Aquesta trobada és
especial per a nosaltres, són sopars amb olor i emocions d’inici
d’estiu.
INGREDIENTS:
- 4 albergínies
- 2 llimones
- 150 g de sucre
- 100 cc d’aigua
- el suc d’una altra llimona
- oli, sal, sal Maldon
Es tallen les llimones a rodanxes, es posen en una
cassó cobertes d’aigua i s’escalden amb aigua 3 minuts per treure’ls
l’amargor de la pell, s’escorren i es llença l'aigua. Es couen a
foc lent amb els 100
cc d’aigua i el sucre, fins que quedin confitades. Es reserven.
Es pelen les albergínies, es tallen a llesques de
dalt a baix, ni primes ni gruixudes, (1/2 cm). Es posen en una llauna de forn amb una mica sal, oli i el suc
de l'altra llimona. Es couen 10 minuts a 200º. Es deixen refredar i es posen en un recipient alternant albergínia amb llimona confitada (a trossets o a rodanxes senceres) i el suc del confitat. Es deixen
així 24 h i ja es poden menjar. Es conserven uns quants dies a la
nevera.
Se serveixen els talls d'albergínia caragolats amb algun trosset de llimona confitada a dins. És un plat que pot formar part d'un conjunt d'entrants per a fer bons sopars d'estiu a la fresca.
Podeu fer servir tant l'albergínia morada de tota la vida com la que surt a la foto que ens va robar el cor de tan bonica quan la vam veure al mercat. Si us agrada menjar albergínia no tardeu a fer aquesta recepta, us sorprendrà i us encantarà.
quina bona idea! m'encanta, aquesta setmana en prepararé!
ResponEliminaMe encanta la presentación de este plato, el limón confitado tiene una pinta exquisita.
ResponEliminaUn besito :)
A més de quedar un plat amb una presentació de 10! La combinació de sabors deu ser sensacional. Petons
ResponEliminaQuina recepta més original, no ho havia vist mai!
ResponEliminaEls grecs tenen una pila de receptes molt bones amb albergínies, oi?
Ha de quedar una combinació sorprenent i molt bona.
Ostres, m'heu deixat ben sorpresa! Segur que és boníssima aquesta tapa! ME l'apunto que les albergínies m'encanten i amb aquesta presentació queden de luxe!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Un plat excel·lent. Albergínies, que bones. Unes boniques fotografies.
ResponEliminaNani
Les albergínies em xiflen, amb llimona confitada no les he tastat mai però segur que ho faré!!
ResponEliminapetonets
Cori i Mercé; Aquesta l'apunto, doncs a mí l'abergínia la trobo deliciosa de totes menes de manera.
ResponEliminaGràcies per compartir aquesta recepta Mercé i Cori¡¡ :-D ;-D