28 de juliol del 2012

Sopa de marialluïsa, macedònia i formatge fresc



Tenim la nevera plena de fruita, l'estiu convida a anar al mercat i comprar-ne de tota mena per menjar-la ben fresqueta quan ataca la calor. De vegades muntem una panera ben plena i variada i cadascú agafa la fruita que vol i tot sovint, quan fem els sopars de la colla a la fresca no ens trenquem les banyes en quines postres fer, un bol ben gros i maco carregat de tota mena de fruita ben talladeta amanida d'una manera o d'una altra és el que agrada més.


Com que les noies del Memòries d'una cuinera ens proposen fer macedònia ens ha semblat fer-ne una, amanida amb la infusió d'una herba remeiera molt aromàtica, la marialluïsa. Aquesta planta fa una olor deliciosa i els postres que en surten a partir de la infusió que fa són molt refrescants.









 
INGREDIENTS:

- 1 manat de marialluïsa
- 1 litre d'aigua
- 180 g de sucre
- fruites: maduixes, préssecs, gerds, kiwi...
- 200 g de formatge fresc





 
Es posa l'aigua i el sucre a bullir fins que es dissolt. Fora del foc s'hi posen les fulles de marialluïsa i es deixen infusionar 3 minuts. Es cola i es posa a refredar. Es talla la fruita de diverses formes i el formatge a quadradets. Es munta el plat o copa amb la fruita i el formatge i es posa la infusió freda de marialluïsa pel voltant.


Font de la recepta: revista Descobrir CUINA, núm. 27



10 comentaris:

  1. amb el formatge fresc és un postre complet, però el punt de maria lluisa també es ideal a la fruita! petons

    ResponElimina
  2. crec que mai he cuinat amb Marialluisa, però segur que li ha de donar un toc ben original!!!! moltíssimes gràcies per participar guapes, i molt bones vacances!!!!

    ResponElimina
  3. Quina delicadesa de fotos! felicitats! no us coneixia, i de moment m'agrada molt el què estic trobant!

    ResponElimina
  4. Una macedònia molt bona, però sobretot unes fotos espectaculars!!!
    petonets

    ResponElimina
  5. Quins colors més macos, jo en vull!!!!!!!!!
    Estic d'acord amb l'Alba, les fotos són espectaculars.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  6. Una macedònia molt original amb unes fotos genials!!
    Salut!
    Olga

    ResponElimina
  7. Aquesta sopa no només fa bona pinta sino que també és preciosa! M'he fet seguidora vostra... Em sembla que teniu un blog interessant i ple d'amor! Fins aviat!

    ResponElimina