28 de març del 2013

Lingot de xocolata i avellanes amb cruixent de taronja



Tornem a treure el cap abans no s’acabi el mes de març perquè no volem deixar de participar en el repte que cada mes ens proposen les noies del Memòries d'una cuinera, gràcies a aquesta empenta fem mans i mànigues per a trobar una mica de temps i poder publicar. Últimament sembla que el temps passi més de pressa que mai i, si hi afegim que per raons diverses tenim poc temps, l’actualització del blog és qui en pateix les conseqüències. J

Aquest mes va de bombons i ens ha costat ben poc decidir-nos per fer una combinació molt clàssica de xocolata amb avellanes. Però també hem volgut afegir-li taronja que és un gust que hi lliga molt bé.
Des que vam aprendre a fer limoncello no hem parat de fer-ne i, enguany, hem decidit fer el mateix però amb taronja aprofitant la gran producció del taronger de l’avi de l’Eloi, la Marta i l’Anna. Nosaltres l’hem anomenat “tarongello” i ha sortit fantàstic. Tot això ho expliquem perquè les pells de taronja que vam fer servir per a macerar amb l’alcohol, després d'escórrer-les, les vam posar a assecar al forn i, abans de triturar-les per a tenir un aromatitzant de taronja en pols, les vam tastar i vam veure que eren com unes xips de taronja molt cruixents. Les vam aixafar grosserament i les vam barrejar amb la xocolata i les avellanes. D’aquí en va sortir un fantàstic bombó cruixent.

INGREDIENTS: (han sortit 5 lingots)
- 200 g de xocolata negra
- 100 g d’avellanes torrades pelades
- un grapat de pells de taronja assecades al forn
- el motlle de silicona que us agradi

Es fon la xocolata al bany maria, fora del foc s’hi barregen les avellanes i les pells de taronja esmicolades. S’emmotlla dins del motlle de silicona i es deixar refredar 4 hores o fins l’endemà.
És temps de Mones de Pasqua, si encara no l'heu fet us deixem l'enllaç de les que tenim publicades el 2011 i el 2012 i els seus guarniments.

Molt bona Pasqua!!!



18 comentaris:

  1. Quina pinta que té!! Que brillant que us ha quedat la xocolata i així presentat queda preciós :) I aquesta combinació és una bomba... que bo!

    Si us sembla em quedo com a seguidora ;) Petons!

    ResponElimina
  2. Boníssims i us han quedat ben macos!! guardeu-me un lingotet per a mi :-)
    Marta

    ResponElimina
  3. ha de ser un vici! ideal per a xocoaddictes! petons

    ResponElimina
  4. La forma és molt maca, i la combinació boníssima!!

    ResponElimina
  5. Excellent рost. I used to be chесking constantly this wеblog аnd I am impгessed!

    Very helpful info ρarticularly the last sectіon :
    ) I take cаre of such infοrmation а lot.
    I used to bе ѕeekіng thіs
    particular information for a lοng tіme.
    Thanκ you anԁ best of lucκ.


    Ηerе is my weblog; emorroidi

    ResponElimina
  6. Me encanta la combinación del chocolate y la naranja!
    Ana de JUEGO DE SABORES



    ResponElimina
  7. Gràcies per aqquestes receptes. Jo també ja fa anys que faig la mona i m'agrada fer-la amb mantega, però sempre vv bé conèixer algun nou truquet. D'aquí una estona m'hi posaré. Bona Pasqua.

    ResponElimina
  8. Quins bombons més bons!
    Això de que el temps vola, crec que ens passa a tots, i com més anys tens, més vola...aiiixx...jeje!!
    Bona Pasqua! ptns!

    ResponElimina
  9. Aquest lingot.......és or!!! UUUUUffff!! Quina combinació!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  10. crec que us ho faoig dir al fb!!! són una passada. moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  11. A part de que sou unes cracks amb les receptes també ho sou triant el nom!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  12. Nenes,
    Us heu lluït ben bé. Quin goig!
    Nani

    ResponElimina
  13. Wooowwww!!! Tenen un aspecte de professional total. Quina bona pinta!!!
    Petonets

    ResponElimina
  14. Això té una pinta sensacional. Es veuen deliciosos i molt ben fets. I la combinació dels ingredients, de les preferides! Un 10!

    ResponElimina
  15. It's very trouble-free to find out any matter on net as compared to books, as I found this piece of writing at this site.

    Look at my site; www.beste-taufgeschenke.de/was-ist-fur-eine-taufe-zu-beachten/

    ResponElimina
  16. Hola!
    ens agrada el vostre blog i us seguim i per això us hem volgut fer aquest detallet:
    http://bibpastissets.blogspot.com.es/2013/05/premi-versatile-blogger.html

    Esperem que us agradi!

    ResponElimina