La proposta d’aquest mes del Memòries d’una cuinera ens ha fet pensar que hi ha plats de verdura exquisits, de fet, si és ben fresca, encertem el punt just de cocció i l’amanim, per exemple, amb un bon raig d’oli d’oliva bo, no ens cal dir res més.
Precisament ens agrada la manera de coure les verdures d’aquesta minestra, pràcticament només escaldades 4 minuts, temps suficient per a què quedin cuites al punt i bastant cruixents, d’un color ben viu que fa pensar que potser són crues, però que no ho són.
INGREDIENTS: (8 persones)
- 1 porro
- 200 g de cebetes tipus platillo
- 200 g de cols de Brussel·les
- 1 brócoli
- 2 pastanagues
- 1 manat d’espàrrecs
- sal
Amaniment
- 25 g de mantega
- 150 cc de vinagre balsàmic
- 25 g de sucre
Cruixent: 8 talls prims de pernil
PREPARACIÓ
Cruixent: es posen els talls de pernil entre dos papers antiadherents. Es posa damunt d’una llauna de forn (també en una paella o planxa) i al damunt s’hi posa un pes de manera que el pernil quedi ben planxat. Si es fa al forn s’hi té uns 20 minuts a 180º, si es fa a la planxa o en una paella es posa a foc mig fins que observem que ja està. Es deixa refredar dins del paper fins l’hora de servir.
Minestra: es bullen les cebetes amb pell 6 minuts. Es pelen. Es neteja i es prepara la resta de verdures tallades al gust. Es posa aigua i sal a bullir i quan arrenca el bull s’hi aboquen les verdures, es fan bullir 4 minuts i s’escorren.
Amaniment: es prepara un xarop amb el vinagre, la mantega i el sucre. Quan s’espesseix una mica s’hi posen totes les verdures i se’ls dóna un tomb a foc fort. També es pot deixar com una salseta a part i que cadascú s’ho amaneixi al gust. Se serveix la minestra amb el cruixent.
Nosaltres proposem aquestes verdures, tot i que en podeu afegir i treure al vostre gust.
Font de la recepta: Mariona Quadrada
Te bona pinta
ResponEliminaMe encanta esta receta de minestra luce muy bonita y exquisita,abrazos y abrazos.
ResponEliminaY quien se resiste a esta rica menestra
ResponEliminaBss
una fantastica menestra
ResponEliminapeto
Vaja!!! quina pinta!!!Petons
ResponEliminaquines verdures més bones, i el toc de mantega em sembla fantastic, li deu donar un sabor únic! petons
ResponEliminaQue bona amb aquesta vinagreta! I el pernil cruixent hi queda fantàstic, amb la verdura... nyam! Petons
ResponEliminaQuè bones han d'estar les verdures aquestes, i cruixents ummm, m'agrada, bé, m'agrada tot menys les cols de Brussel·les que tinc un trauma infantil, ja,ja,ja
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar.
Una bona recepta sana i gustosa.
ResponEliminaMOlt bona menestra!! Jo tambe faig poc les verdures, probare encara menys temps!. Un peto
ResponEliminaAmb 4 minuts i tenim aquest plat tant bo??? fantàstic noies. Moltíssimes gràcies per la vostra aportació.
ResponEliminaThiѕ excellеnt ωebsitе truly hаs аll the informаtion anԁ fасtѕ ӏ wаnteԁ concеrning thіs ѕubject and didn't know who to ask.
ResponEliminaFeel free to surf to my blog :: taufgeschenk
Muy original. Buenísima propuesta.
ResponEliminaQuè bones les verdures cuinades així, a més mantenen totes les seves proprietats, deliciós!!
ResponEliminaPetonets!!
Molt bona la vostra menestra, m'encanta el detall del pernil!
ResponEliminaEхcellent beat ! Ӏ ωish to apprentice
ResponEliminawhile you amend your site, how can i subscгibe for
a blog wеbѕite? The account aided me а ассeptаble ԁeаl.
I had been a little bit аcquainteԁ of thіs your broadcaѕt οffered bright сleаr concept
Alsο visit my web blοg :: chatroulette
Una menestra de luxe i molt espectacular!!! Jo que no he passat mai de fer-la de verdures congelades.....
ResponEliminaSalut!
Olga