Que bé que ens ha anat la baixada de temperatures. De fet, no
cal que plogui ni que refresqui per engegar forn i fogons, quan fa calor també
ens hi atrevim. La pluja i fred d’aquest cap de setmana ens ha donat un caliu
domèstic que convidava a cuinar a tot drap. A part de pastissos i galetes, en
aquest temps ve molt de gust cuinar cassoles i potatges diversos per a menjar amb cullera. La cassoulet de Toulouse n’és un
bon exemple. La recepta que us proposem és una adaptació amb els productes d'aquí, ja que el tipus de botifarra
que es fa servir a França n'és un altre.
Whole kitchen en la seva Proposta
salada per al mes de novembre ens convida a preparar
CASSOULET DE TOULOUSE
INGREDIENTS (per a 4 persones)
- 250 g de fesols crus (nosaltres del ganxet)
- 2 cuixes
d’ànec confitat
- 100 g de cansalada mig salada
- 2 cebes
- 2 pastanagues
- 3 tomaques
madures
- 1 cabeça d’alls
- 1 cullerada de farina
- 100 g de botifarra blanca
- orenga,
farigola, llorer
- oli, sal, pebre, pa ratllat
El dia abans es posen els fesols a remullar. Es posa greix
del confitat, i una mica d’oli si cal, en una cassola i s’hi enrosseix la
cansalada tallada a daus. S’hi afegeix la ceba i se sofregeix fins que agafi
color. S’hi posa la cabeça d'alls sencera i sense pelar, les herbes i la tomaca i es
deixar reduir. S’hi afegeixen les pastanagues tallades a rodanxes o bastonets,
la farina ben remenada i els fesols. Es cobreix d’aigua i es cou a foc molt
lent 1 hora i mitja o dues, fins que els fesols són tous, si convé s’hi va afegint aigua. Quan són cuits i el suc ha reduït però encara és
sucós, es desossen les cuixes i s’hi posa la carn a trossets. Es barreja i es
treu del foc. Pel damunt, s’hi posa la botifarra a talls i s’espolsa bé de pa
ratllat. S’entra al forn i es gratina fins que fa crosta.
Se serveix ben calent un dia de fred a la vora del foc.
Aquesta cassoulet és ideal per un dia com avui, fred i plujós! segur que et retorna i a més ha d'estar ben bona!
ResponEliminade fabula per quet dia de aigua
ResponEliminaSembla deliciosa, aquesta cassoulet.
ResponEliminaAra mateix me'n servia un platet, és perfecte per al fred que hem de començar a encarar!
ResponEliminaT'ha quedat una presentación fantástica!
Petons
MMMmmm...què bona ha de ser!!!!! M'encanta la cassoleta.......
ResponEliminaPetons,
Olga
Per a llepar-se els dits!
ResponElimina