La proposta del Memòries d'una cuinera és fer flam. Avui en fem un amb gotes, bé, amb unes bones cullerades de FourRoses Bourbon. Des de què el vaig començar a utilitzar en receptes de pastissos
d’arrel americana m’agrada tenir-ne una ampolleta al rebost, sempre es pot trobar
una excusa per afegir-ne una mica en alguna recepta, els cócs ràpids milloren
molt;)
INGREDIENTS
- 6 ous
- 250 cc de crema de llet
- 250 cc de llet
- 6 cullerades de Four Roses Bourbon
- 150 de sucre
- 50 cc d'aigua
Caramel: (aquestes quantitats són orientatives)
- 150 g de sucre i 50 cc d'aigua
Torradeta:
- llesques de pa del dia abans, sucre i mantega.
- 250 cc de crema de llet
- 250 cc de llet
- 6 cullerades de Four Roses Bourbon
- 150 de sucre
- 50 cc d'aigua
Caramel: (aquestes quantitats són orientatives)
- 150 g de sucre i 50 cc d'aigua
Torradeta:
- llesques de pa del dia abans, sucre i mantega.
PREPARACIÓ
Primer es prepara una llauna de forn per a coure el
flam al bany maria posant aigua a la llauna i s’entra al forn engegat a 150º.
Caramel per als motlles: es posa el sucre corresponent en un
cassó al foc. Quan agafa color de caramel s’hi afegeix l’aigua (amb cura perquè
esquitxa) i es torna a posar al foc fins que queda consistència de salseta que
abocarem al fons dels motlles, d’aquesta manera el caramel no es pren tan ràpid
i dóna temps d’abocar-lo per tots els motlles. Es reserva.
Entretant, es baten una mica els ous dins d’un pot, es
reserven.
Es posa el sucre i l'aigua en un cassó al foc fins que el sucre agafa un color de
caramel, fora del foc i amb molta cura perquè esquitxa, s’hi afegeix la
llet i la crema de llet, el sucre es quedarà pres, es remena una mica i es
torna a posar al foc fins que s’hagi tornat a dissoldre. Hi posem el bourbon que faci un bull. S’aboca aquest líquid
al pot on tenim els ous batuts, es remena una mica. S’aboca aquesta barreja als
motlles per a flam on ja hi tenim el sucre cremat al fons. Es posen dins la safata amb l'aigua que ja tenim una mica calenta dins el forn. Es couen uns 30 minuts,
tot dependrà de la mida de les flameres que utilitzem. Es deixen refredar.
Torradeta: es tallen les llesques de pa, s’unten amb mantega
líquida i s’espolsen amb sucre. Es posen al forn a uns 140º-150º fins que
quedin torrades però sense que agafin massa color.
Se serveix tot junt.
Quina preciositat i quina delicadesa!!!! Ah!!!! M'encanta la safata.......
ResponEliminaPetons,
Olga
Ohhh, quina recpetassa! Han de ser espectaculars aquests flams. Apuntats! petons!
ResponEliminaUi, ja sé a qui li pot encantar aquesta recepta, guardada!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar.
oleeee pels amants del bourbon, que en conec uns quants!! el detall de la torradeta molt bona! petons
ResponEliminaQuina presentació més xula! Em guardo la recepta!
ResponEliminam'encanta com queden en versió mini!!!! una bona idea per postres de Nadal. Moltíssimes gràcies reina per participar!! no falles mai. petonets
ResponElimina