4 de maig del 2011

Filets de roger amb mosaic de samfaina. La Riera (capítol 6)


Aquesta és la segona recepta de peix del menú gourmet de La Riera. L'ingredient principal són uns molls, altrament dit rogers, ben fresquets i pescats a Cambrils (els de la foto). Aquesta recepta està bé perquè un bon mollet sempre és bo i gairebé no li fa falta gaire cosa més, però com volem ser fidels al menú gourmet publicat al llibre de la Riera doncs l'hem fet tal com s'indica en el llibre.


INGREDIENTS: (per a 4 persones)


- 8 molls mitjanets
- Per la samfaineta: 1/2 albergínia, 1/2 carabassó, 1/2 pebrot vermell i verd, oli i sal.
- Pel cruixent: formatge emmental ratllat, julivert, all, pebre vermell, pa ratllat.
- Olivada i germinats pel guarniment.


Molls: es netegen i se'n fan dos filets de cadascun. Se salen, es posen entre dos papers de forn per tal que al marcar-los dins d'una paella amb una mica d'oli no els marxi la pell. Es reserven.
Samfaina: es fa una samfaina al dente amb tots els ingredients tallats a quadradets ben menuts. Es reserva.
Cruixent: es trinxa l'all i el julivert, s'hi afegeix el pebre vermell, el pa i el formatge ratllats. Es remena tot afegint-hi unes gotes d'aigua, s'agafen cullerades d'aquesta pasta i es posen damunt d'un paper de forn i s'enforna a 160º uns minuts fins que quedi com una galeta.


Muntatge: es col·loquen els filets dels molls en un plat i es mig cobreixen amb la samfaineta, s'hi posen els cruixents per entremig i es guarneix amb els germinats i olivada barrejada amb una mica d'oli.



Els capítols anteriors els podeu veure prement primer, segon, tercer, quartcinquè.


15 comentaris:

  1. Quina passada de plat!!!un luxe, vamos com sempre. El pa cruixent m´ha matat!!!Petons

    ResponElimina
  2. Crec que ho vull demà per dinar!!! Quina pinta!! Visca la Riera!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Hola Sílvia, el cruixent és curiós, i pot servir per altres plats. Fins aviat!

    Hola Sandra, per dinar una molls sempre venen de gust! Petons!

    ResponElimina
  4. Els rogers m'agraden molt però sabeu què em molesta?, les espines tan finetes que queden tan amagades!. Però vaja, per a una recepta així, i tan ben presentada per vosaltres, valdrà la pena fer un esforç!.

    ResponElimina
  5. Al meu pare li encanten els molls,aviat es el seu aniversari i aquesta es una bona proposta.
    Petonets

    ResponElimina
  6. Hola Glòria, ja tens raó amb això de les espines, però en això no s'hi pot fer res, només anar amb compte!

    Hola Gemma, al pare se l'ha de tenir ben content, així que a cuinar molls!!!

    ResponElimina
  7. 'encanten els rogers i tan ben cuinats i presentats... un 10!

    ResponElimina
  8. M'encanten els molls, com dius sols ja són bons. I acompanyats d'aquesta samfaina tan ben tallada, són un plat de luxe espectacular!
    Quan dius que obres el restaurant? :)

    ResponElimina
  9. no soy mucho de pescados con espinas pero despues de ver esta hermosura de plato me dan ganas de tirarme a la piscina y hacerlos.Muy bien la receta y la foto
    bon cap de setmana
    miquel

    ResponElimina
  10. Hola,veínes!Acabo de trobar aques blog maravellós que teniu.M'agradan les receptes i les fotos i tornaré per aqui aviat!!!

    ResponElimina
  11. Hola Gemma, jajaja, quan obrim el restaurant ja farem una convocatòria perquè vingueu a la inauguració!

    Hombre Miquel, el peix té espines!!! Tens raó, els molls en tenen unes de finetes que amoïnen bastant. Petons!

    Hola Claudia, encantada de conèixer-te i, a més, som ben a prop. Ara donaré un tomet pel teu blog. Gràcies!

    ResponElimina
  12. Ostres, he al·lucinat! Quan he començat a llegir, he pensat? I com tenen la recepta? Del llibre, clar! (Ignorant de mi :()
    La presentació és excel·lent i el gust imagino que també.
    Petons!

    ResponElimina
  13. Moltes gràcies Mercè, tenim el llibre. Encara no tenim cap influència a la TV3, jajajaja!

    ResponElimina
  14. heu pensat enviar-lis a TV3 el que esteu fent???? crec que sortirieu al recull de blocs que fan al TLN el cap de setmana!!! quin goig de plat! m'encanta. Petonets guapes

    ResponElimina