28 de juliol del 2011

Minifocaccies farcides



Tot i que és estiu ens agrada engegar el forn. Ens ho passem bé fent coques amb recapte, pizzes, empanades, i totes les variants possibles fetes amb pasta de pa o amb alguna massa emparentada amb la del pa, només hi ha el petit incovenient d'haver de patir l'escalfor afegida de forn.

Ens encanta fer sopars d'estiu a la fresca, d'aquells que cadascú s'agafa el que vol, amb tot d'amanides divertides combinades amb una varietat de coques improvisades amb el recapte que tinguem aquell dia, amb pizzes diferents i empanades amb farciments poc tradicionals.

Així és com hem arribat a la recepta d'avui, una focaccia en forma de bola o magdalena farcida de gustos mediterranis. El llibre Pizza, calzone & focaccia ens ha ajudat a fer-la.



INGREDIENTS: (per a 24 boles)

Massa:
- 375g de farina de força
- 1/2 culleradeta de sal
- 25 g de llevat de forner
- 25 cc d'oli d'oliva bo
- 200-225 cc d'aigua tèbia

Farcit:
- 8 cullerades de salsa pesto
- 24 tomaquetes cirera
- 300 g de mozzarella a dauets
- branquetes de romer per a guarnir

Massa: es posa la farina i la sal dins d'un recipient, s'hi fa un espai al mig i s'hi esmicola el llevat, s'hi posa l'aigua i l'oli i es barreja fins que es desfà el llevat. Es treballa la pasta uns 10 minuts, fins que quedi homogènia i elàstica. (En el llibre hi diu que es treballa a mà, nosaltres ho vam fer amb el ganxo del batedor elèctric). Es tapa amb un drap humit i es deixar fermentar en un lloc càlid fins que dobli de volum. Amb les mans enfarinades, es treu la massa del recipient i s'aboca al taullel enfarinat.



De la massa se'n fan 4 parts i s'estiren ben fines amb el corró. Amb un tallador (d'uns 7 cm de diàmetre) o amb un got del revés es tallen 6 rodones de cada part. En cadascuna s'hi posa una culleradeta de pesto, un trosset de mozzarella i una tomaqueta i es tanca unint les vores.

Es col·loquen les boletes, amb el punt d'unió cap per avall, dins d'una llauna de forn o bé dins de motlles per a fer magdalenes. Es deixen reposar 1/2 h fins que tornen a fermentar. Es pinten amb oli i es couen al forn durant uns 10-15 minuts. Es desmotllen i es mengen tèbies com a entrant, fredes també són boníssimes.




13 comentaris:

  1. Quina gran idea! han de ser boníssimes!! I molt coquetones. les fotos molt xules!
    Petonets

    ResponElimina
  2. M'acabo d'enamorar d'aquestes mini focaccies... mira que no les faci aquest dissabte per un dinar al terrat que tinc! de 10!!
    Petonets noies!
    Sandra

    ResponElimina
  3. me encanta esta idea,os ha quedado muy bien tiene que ser divina me la llevo con vuestro permiso.
    petons
    miquel

    ResponElimina
  4. uaalaaaaa quina passada quina pinta, sensacional!!!! de concurs!! petons

    ResponElimina
  5. que originals! m'encanat la manera com les heu presentat!!! molts petonets guapes

    ResponElimina
  6. M´agraden molt! Una mossegada i... sorpresa!
    Petons

    ResponElimina
  7. Molt bona idea, m'agrada..
    Amb dues mossegades, te les menges...
    Petonets.

    ResponElimina
  8. Mmmmmm.... quina cosa tan bona!!! Me les menjava totes!!! I quines fotos...
    Me les emporto!!! ;-)
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  9. Les estic fent però la massa em queda líquida. les mides estan bé? no entenc el que falla... :s

    ResponElimina
  10. Us han quedat moníssimes!!! molt bona idea pels sopars d'estiu, estic fent tot un recopilatori! Provaré de fer-les, moltes gràcies per la idea!

    ResponElimina
  11. Hola Taller,

    Tens raó, hi havia una errada en la mesura de l'aigua, són 200-225 cc enlloc de 400 cc. Em sap molt de greu, repasso la recepta mil vegades abans de publicar, però això se'm va passar. Espero que ho hagis pogut solucionar:)

    ResponElimina
  12. Que ricas y originales.UNa propuesta diferente y bien atractiva,las fotos invitan a devorar,con lo que me gustan a mi las masas..

    Un saludo

    ResponElimina
  13. Oh! Quina bona idea fer-les en format mini i farcides de dins! Talment semblen un coulant! :-)
    Petonets!

    ResponElimina