18 de juny del 2012

Pa de pita amb farcit especiat (Souvlaki a la nostra manera)



Fa temps que volíem fer pa de pita casolà i finalment, aprofitant la proposta que ens fa Whole Kitchen aquest mes, n’hem fet aquest cap de setmana.
 
Whole kitchen en la seva proposta salada per el mes de juny ens convida a preparar souvlaki i pa de pita.

Nosaltres hem fet una adaptació del souvlaki, un plat tradicional de la cuina grega. Hem farcit el pa de pita d’un trinxat de carn de be passat per la paella i amanit amb força espècies. Aquesta preparació, combinada amb més o menys verdures i hortalisses, és una alternativa als sopars de pizza i de pa amb tomaca.

INGREDIENTS:

Per al pa de pita:
- 250 g d'aigua
- 30 g d'oli
- 15 g de sucre
- 20 g de llevat fresc de pastisser
- 450 g de farina
- 10 g de sal

Farcit: (per a 6 pans de pita)
- 500 g de carn de be trinxada
- oli, sal
- pebre, canyella, nou moscada, clau, comí...

Salsa de iogurt:
- 2 iogurts naturals
- oli, sal, comí, 1 all (nosaltres no hi posem cogombre)

Acompanyament: enciam, tomaca, ceba, pebrot...



PREPARACIÓ:

Per al pa de pita:
En Thermomix*: es barreja l'aigua, l'oli i el sucre 1 minut, 37º, velocitat 1. S'hi afegeix el llevat i es barreja 10 segons, vel. 4. S'hi incorpora la farina i la sal 30 segons, vel. 6. S'amassa 3 minuts, got tancat, vel. espiga. Es deixar reposar al got fins que dobli el volum, aproximadament 30 minuts. Entretant, s'escalfa el forn a 240º.

Es treu la massa del got i s'aboca damunt del taullel enfarinat i se'n fan boles d'aproximadament 50 g. S'estiren amb el corró i es formen rodones d'uns 12-14 cm de diàmetre. En surten unes 12-14. 

Es col·loquen a la safata del forn i es couen 5 minuts. Han de quedar buides per dins per tant el forn ha de ser ben calent i no s'han de torrar.

Farcit: s'escalfa l'oli en una paella, s'hi posa el trinxat fins que és cuit, es va amanint amb les espècies al nostre gust.

Salsa de iogurt: es pica l'all al morter i s'hi barregen els iogurts i els condiments.

Acompanyament: pot ser amb verdura crua (enciam, tomaca, pebrot, ceba) o bé cuita saltant els pebrots verds, vermells i la ceba tallat en juliana.

S'omplen els pans de pita, prèviament passats 2 minuts per la torradora o el forn, amb la carn escalfada, les verdures i la salsa al gust.

* Sense Thermomix: es desfà el llevat dins l'aigua tèbia. S'hi barreja l'oli i el sucre. S'hi incorpora la farina i la sal i es treballa amb el ganxo o les varetes arrissades de la batedora elèctrica fins que la pasta és llisa i homagènia. Sense maquinària, amasseu a mà o compreu les pites fetes :))


5 comentaris:

  1. La vostra manera també m´agrada, lo de la carn trinxada ho vulll probar!!!! petonets

    ResponElimina
  2. Quina recepta més rodona!! Crec que la provarem en breu!! Em fa gràcia fer pa de pita, però no sembla fàcil!
    ptns!!

    ResponElimina
  3. M'encanta la cuina marroquí, especiada casolana i sabrosa!! t'ha quedat un plat complet de luxe!! petons

    ResponElimina
  4. Com m'agrada la pita, no cansa mai! I si és feta a casa ja té el plus assegurat! Molt bo, el farcit que heu triat! petonet

    ResponElimina
  5. El pa de pita és molt resultón i més senzill de fer del que sembla. Ara fa temps que no en fem, hi haurem de posar remei!!
    petonets

    ResponElimina