25 de maig del 2011

Fred-calent de magret d'ànec amb la pell cruixent i gelat de taronja. La Riera (capítol 9 i final)


Amb aquesta recepta arribem al final del nostre culebrot particular. Aquesta és l’última del menú gourmet publicat al llibre de la sèrie de TV3 La Riera.

Hem de dir que algunes d’aquestes receptes, d’entrada, no ens captivaven. De vegades les explicacions no acaben de ser prou entenedores i algun ingredient que apareix a la foto del llibre no es correspon amb la llista d’ingredients de la recepta. Nosaltres ho hem intentat fer tan bé com hem sabut, respectant les indicacions del llibre tot i que hem fet alguna adaptació perquè la recepta resultés més entenedora.


Avui us presentem un ànec a la taronja en versió moderna. Es tracta d’un magret combinat amb taronja natural i gelat de taronja, que pot ser comprat o casolà, que és com l’hem fet nosaltres. És un plat sense complicacions, l’única la trobem a l’hora de servir-lo ja que els talls de magret es van refredant i si els escalfem massa es recouen.

INGREDIENTS: (4-5 persones)
 
- 2 magrets d'ànec
- 100 cc de vinagre de Mòdena
- 2 taronges
- 100 cc de suc de taronja
- 25 g de mantega
- 10 g de sucre
- sal i pebre, sal Maldon
- branques de cebollí per guarnir
- gelat de taronja (pot ser comprat)

Es pelen les taronges a sang, és a dir, escapçant-les per dalt i per baix i pelant-les tallant la pell de dalt a baix sense deixar gens de la pell del grill. Després se'n fan grillons nets, sense pell. Es reserven.
Es poleix bé el magret. Es marca la pell fent uns talls al biaix, separats 1 cm entre ells. Els talls no han d'arribar a la carn. S'escalfa una paella o planxa i s'hi posa el magret per la part del greix durant 5 minuts, fins que deixi anar el greix i la pell s'hagi enrosit. Es gira i es cou 2 minuts per l'altre costat, que ha d'estar salat i empebrat. Es fa el mateix per tots els costats. Es treu del foc i es talla en el sentit contrari dels talls que havíem marcat. Es retira la pell, es talla a tiretes i es fan cruixents en una paella o al forn.

Es barreja el sucre i el vinagre i se'n fa una reducció. S'hi afegeix el suc de taronja i es torna a fer reduir. Quan està s'hi posa la mantega i es remena fins que la salsa quedi vellutada.
En un plat es posen quatre talls de magret d'uns 2 cm i entremig s'hi intercalen grills de taronja. S'hi tira un cordó de la reducció del suc i pel damunt s'hi escampen els cruixents de la pell. Es fa una bola de gelat i es posa al damunt. S'hi escampa el cebollí trinxadet i sal Maldon.



Doncs bé, fins aquí la novel·la del menú gourmet de La Riera. Ha estat divertit anar publicant setmana rere setmana una recepta segons l’ordre establert en el llibre, tot i que, de vegades ens ha condicionat el poder participar en alguna crida gastroblocaire. I a veure si finalment aconseguim una estrella Michelin, encara que només sigui virtual i ens criden els de la tele per anar a fer algun sofregidet.

Esperem que us hagi agradat i que, com nosaltres, us ho hagueu passat bé.

Per a veure tota la sèrie completa cliqueu els capítols primer, segon, tercer, quart, cinquè, sisè, setè i vuitè.



13 comentaris:

  1. Amb aquesta recepta, m'heu arribat al cor!! L'ánec es un dels meus plats preferits. Si la foto reflexa el sabor del plat...es fantástic!!.
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Quina versió de l'ànec amb taronja més original!! M'encanta el magret, així que ha de ser la bomba!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Guapes quin plat!!! cre que ha preferits tinc totes les vostres receptes!!!jaja. Una passada, amb el que ens agrada el magret a casa!!!!petons

    ResponElimina
  4. Oh... ja s'ha acabat? M'imagino que haurà estat tot un repte, sobretot si ha calgut adaptar algun detallet ;)
    Aquesta proposta em sembla molt sorprenent, el contrast de temperatures ha de ser força estrany. No es refreda molt ràpid la carn?

    ResponElimina
  5. Veient les vostres receptes m'arribava a plantejar de comprar el llibre. però ben pensat, ja no em cal: tinc les vostres que hi puc confiar més!
    Aquesta amb tant contrast ha de serr genial, però com diu la gemma deus haver de córrer si vols el magret calent!

    ResponElimina
  6. Deu n'hi do les receptes que preparen aquesta gent!

    ResponElimina
  7. Hola Gemma, a nosaltres també ens agrada força l'ànec. Petons!

    Sandra, aquesta recepta no està mal, però no et pensis que és res de l'altre món. Petonets!

    Sílvia, quin honor que ens tinguis a preferits. Fins aviat!

    Hola Gemma, és veritat, el magret es refreda de seguida.

    Hola Taller, crec modestament que les nostres receptes estan una mica més ben explicades. I si, el magret es refreda molt aviat.

    Hola Josep, no sé si amb aquesta recepta guanyaran l'estrella michelin, jajaja!

    ResponElimina
  8. Quina pena... ja s'ha acabat.. amb el que hem gaudit amb totes elles. Doncs res, ara a esperar a que truquin de la tele i mentre a gaudir d'aquest fantàtisc plat. Em costa imaginar l'ànec amb un gelat, però segur que és ben bo. Petonets

    ResponElimina
  9. una pena que se acaben,me han gustado todas
    felicidades por las recetas tan buenas y bien presentadas y gracias por compartirlo
    peto
    miquel

    ResponElimina
  10. Òstres, acabo de descobrir el vostre blog i he quedat impressionada. Quins plats més bons, quines presentacions més exquisides, i quines fotos!!!! Sou unes artistes!
    Ara mateix vaig a posar un link al meu blog per visitar-vos més sovint!

    Fins aviat!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  11. Hola Eri, aquí estem, esperant la trucada, jajaja!

    Hola Miquel, moltes gràcies!

    Hola Anna, gràcies per afegir el nostre link al teu blog. Ara me n'hi vaig a fer un tomb. Petons!

    ResponElimina
  12. Oooh, Quina pena!! Ja s'han acabat les receptes de la Riera?? Jo no sabria pas amb quina quedar-m'he... amb totes m'heu deixat impresionada.
    Molts petons

    ResponElimina
  13. Hola!
    Es un bon final! El magret amb aquesta presentació es fantàstic.
    Petons

    ResponElimina