19 de febrer del 2013

Minestra lacada amb cruixent de pernil


La proposta d’aquest mes del Memòries d’una cuinera ens ha fet pensar que hi ha plats de verdura exquisits, de fet, si és ben fresca, encertem el punt just de cocció i l’amanim, per exemple, amb un bon raig d’oli d’oliva bo, no ens cal dir res més.

Precisament ens agrada la manera de coure les verdures d’aquesta minestra, pràcticament només escaldades 4 minuts, temps suficient per a què quedin cuites al punt i bastant cruixents, d’un color ben viu que fa pensar que potser són crues, però que no ho són.


INGREDIENTS: (8 persones)

Verdures
- 1 porro
- 200 g de cebetes tipus platillo
- 200 g de cols de Brussel·les
- 1 brócoli
- 2 pastanagues
- 1 manat d’espàrrecs
- sal

Amaniment
- 25 g de mantega
- 150 cc de vinagre balsàmic
- 25 g de sucre

Cruixent: 8 talls prims de pernil


PREPARACIÓ
Cruixent: es posen els talls de pernil entre dos papers antiadherents. Es posa damunt d’una llauna de forn (també en una paella o planxa) i al damunt s’hi posa un pes de manera que el pernil quedi ben planxat. Si es fa al forn s’hi té uns 20 minuts a 180º, si es fa a la planxa o en una paella es posa a foc mig fins que observem que ja està. Es deixa refredar dins del paper fins l’hora de servir.

Minestra: es bullen les cebetes amb pell 6 minuts. Es pelen. Es neteja i es prepara la resta de verdures tallades al gust. Es posa aigua i sal a bullir i quan arrenca el bull s’hi aboquen les verdures, es fan bullir 4 minuts i s’escorren.

Amaniment: es prepara un xarop amb el vinagre, la mantega i el sucre. Quan s’espesseix una mica s’hi posen totes les verdures i se’ls dóna un tomb a foc fort. També es pot deixar com una salseta a part i que cadascú s’ho amaneixi al gust. Se serveix la minestra amb el cruixent.

Nosaltres proposem aquestes verdures, tot i que en podeu afegir i treure al vostre gust.

Font de la recepta: Mariona Quadrada





17 comentaris:

  1. Me encanta esta receta de minestra luce muy bonita y exquisita,abrazos y abrazos.

    ResponElimina
  2. quines verdures més bones, i el toc de mantega em sembla fantastic, li deu donar un sabor únic! petons

    ResponElimina
  3. Que bona amb aquesta vinagreta! I el pernil cruixent hi queda fantàstic, amb la verdura... nyam! Petons

    ResponElimina
  4. Què bones han d'estar les verdures aquestes, i cruixents ummm, m'agrada, bé, m'agrada tot menys les cols de Brussel·les que tinc un trauma infantil, ja,ja,ja
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  5. MOlt bona menestra!! Jo tambe faig poc les verdures, probare encara menys temps!. Un peto

    ResponElimina
  6. Amb 4 minuts i tenim aquest plat tant bo??? fantàstic noies. Moltíssimes gràcies per la vostra aportació.

    ResponElimina
  7. Thiѕ excellеnt ωebsitе truly hаs аll the informаtion anԁ fасtѕ ӏ wаnteԁ concеrning thіs ѕubject and didn't know who to ask.

    Feel free to surf to my blog :: taufgeschenk

    ResponElimina
  8. Què bones les verdures cuinades així, a més mantenen totes les seves proprietats, deliciós!!

    Petonets!!

    ResponElimina
  9. Molt bona la vostra menestra, m'encanta el detall del pernil!

    ResponElimina
  10. Eхcellent beat ! Ӏ ωish to apprentice
    while you amend your site, how can i subscгibe for
    a blog wеbѕite? The account aided me а ассeptаble ԁeаl.

    I had been a little bit аcquainteԁ of thіs your broadcaѕt οffered bright сleаr concept

    Alsο visit my web blοg :: chatroulette

    ResponElimina
  11. Una menestra de luxe i molt espectacular!!! Jo que no he passat mai de fer-la de verdures congelades.....
    Salut!
    Olga

    ResponElimina